Az idei év tavaszán konzorciumi együttműködésben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és Vaskeresztes - valamint Narda Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Pannon Élmény Program - Komplex tematikus turisztikai fejlesztések megvalósítása című pályázati felhívásra (VP6-19.2.1.-69-8.1.1-17).  A Vas-hegy menti ökoturisztikai fejlesztések című 18.4 milló forint költségvetésű Leader pályázati projekt  – 80 %-os támogatási intenzitás mellett – 14,73 millió forint pénzügyi forrást biztosított az összes turisztikai beruházás megvalósítására. A konzorciumi vezetői feladatokat a partnerségen belül a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége látta el.

A hal minden tekintetben szorosan kötődik az emberhez. Ősi ösztöneink törnek a felszínre mikor horgászunk, a hal fogyasztása is egyidős az emberiséggel. Nem véletlen, hogy hét évvel ezelőtt a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. életre hívott egy rendezvényt, melynek a főszereplője a hal, egész konkrétan a tiszai hal.

ALHASZONBÉRLETI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF I.)

Kiadó: Magyar Országos Horgász Szövetség Kiadva: 2019. szeptember 20. Hatályos: 2019. október 01-től

A lap egyik legnépszerűbb rovata 1966 óta regisztrálja és közli a bejelentett rekordhalakat. A bejelentések között megtalálhatók a szerencsés kezű kezdők és gyakorlott horgászok rekordhalai, és egyre növekvő számban a jól felkészült, a horgászat csínját-bínját ismerő, többszörös rekorderek fogásai is.

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre – a tavalyi évhez hasonlóan Szarvason, 2019. szeptember 23–25. között – az „Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó” elnevezésű rendezvény, melynek házigazdája és egyben főszervezője ismét a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége volt. A tavalyi rendezvény magas szakmai és tartalmi színvonala után senki sem gondolta volna, hogy ezen még lehet fokozni, de a szervezőknek idén mégis sikerült felülmúlnia azt.

Újból a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren gyűltek össze a távdobó verseny indulói, hogy most egy halak nélküli horgászversenyen mérjék össze tudásukat, ezúttal a távolság terén.