2024. június 27–30-án Szolnokon, az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán zajlott a feeder országos bajnokság középdöntője.

80 versenyző ült le a holtág versenypályájára, hogy a lehető legjobb helyen jusson tovább a döntőbe. Már az edzésen kiderült, hogy törpeharcsával nem lehet „labdába rúgni”, csak jól felépített, igazán technikás keszegezéssel, amit a 15-60 dekagrammos ezüstkárászok színesítettek. Ahogy az lenni szokott az Alcsi napról napra változott. A halfogás üteme lelassult és csökkent az átlagfogás is. A ranglista első 16 helyezettje szétsorsolásra került a szektorok között, tehát mindegyikben ketten ültek a számos technikás horgász mellett.

IMG_5511.jpg

A kánikula rányomta bélyegét az első fordulóra. Már a felkészülési idő két órája is kimerítő volt, aztán következett az öt órás versenyidő. A rengeteg dobás mellett nem csak a fizikai fáradság terhelte a versenyzőket, de a folyamatos gondolkodás is kimerítő tud lenni ebben a melegben. 

IMG_5576.jpg

A második fordulóban egyre kevesebb lett az apró dévér a pályán. Maradt a kevés jóllakott törpeharcsa, a megfogyatkozó kárászok és a jobb átlagsúlyú keszegek. A harmadik fordulóban csak Sivák Mátyás maradt makulátlan teljesítménnyel, aki minden nap megtalálta a legjobb megoldást az aktuális szektorában. 

P1230180.jpg

Az utolsó nap megjelentek a nagyobb halak is a pályán. Sivák Mátyás az összeteljesítménye alapján felvételt nyert a négy egyest horgászók szűk táborába, hiszen minden versenynapon megnyerte szektorát és ezzel a XIV. Feeder Országos Bajnokság középdöntőjét is. Második helyen Bakó Péter végzett, aki a nap legnagyobb fogásával zárta a középdöntőt. A harmadik helyezett Végh Tamás lett.

Végeredmények:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=1076