MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Térségi együttműködés

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, valamint a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület 2013-ban közösen nyújtott be pályázatot a Leader térségek közötti együttműködés végrehajtásához a vidékfejlesztési forrásokból való támogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A pályázat sikeres volt és a pályázók a kapott támogatásból a két térségben, közös együttműködéssel az alábbi projektet valósították meg.

Horgász együttműködések a Pinkától a Velencei-tóig

Együttműködő partnerek:

Magyar Országos Horgász Szövetség
1124 Budapest, Korompai u. 17.
www.mohosz.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
www.vasivizeken.hu

Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület
2481 Velence, Balatoni út 75.
www.velenceitoleader.hu

A projekt célja: horgászturizmus fejlesztése; Horgász Egyesületek, Szövetségek, szolgáltatók, vállalkozások közötti együttműködések erősítése; halfogyasztás népszerűsítése; a horgászat, mint új turisztikai szegmens; a horgászat mindenki számára elérhetővé tétele; tudástranszfer (legjobb gyakorlat átadása); szakmai ismeretek bővítése: tanulmányutak, horgászversenyek, konferenciák, természeti értékek bemutatása, valamint a kulturált szabadidő eltöltésére irányuló sporthorgászattal kapcsolatos ismeretek fejlesztése.

A projekt keretében megvalósult tevékenységek:

Magyar Országos Horgász Szövetség
2014. május 17. Velencei-tavi Évadnyitó Horgász- és Halászléfőző verseny:
- Felnőtt horgászversenyek
- Ifjúsági- és Gyermek horgászverseny
- Halászléfőző verseny, kóstoló
- Kulturális rendezvények (Vaskeresztesi német nemzetiségi vegyeskar, és tánccsoport, térségi együttesek fellépése)

2014. szeptember 12-13.
Velencei-tavi Családi Horgász Napok:
- szakmai műhelytalálkozó 40 fő résztvevővel az új halgazdálkodási törvényről, a halászati őrzés megújult szabályairól, a horgászvizek kezelésének problémáiról és a horgászegyesületek működtetéséről az új civil jogi környezetben.
- Családi nap közel 100 fő résztvevővel és a következő programokkal: ismeretterjesztő előadások; horgászat; fakultatív programok: foglalkoztató játékok, Velencei-tó leggyakoribb halfajainak bemutatása akváriumokban, halsimogató-medence, horgászsuli (alapvető szerelékek és legegyszerűbb horgászcsomók készítésének oktatása), célbadobó-sport bemutatása, célba-dobás horgászfelszereléssel, eredményhirdetés horgásztotó, halfaj-felismerés.

2014. október 29-30. Tanulmányút a Pinka-Völgyébe
Szakmai műhelytalálkozó 40 fő részvételével a következő témákról: Horgászvizek és halvédelem helyzete Vas megyében, Pinkavölgyi horgászturisztikai helyszínek osztrák és magyar oldali bemutatása, területi jegy forgalmazási szoftver bemutatása, és a horgászturisztikai bizományosokkal történő szerződéses viszony kialakítása, elszámoltatása, "Projekt ötlettől a megvalósításig" - horgászati célú fejlesztési pályázatok beadása, kezelése, elszámolása, kerekasztal beszélgetés horgászszervezetek együttműködési lehetőségeiről.

Eszközbeszerzések:
Csónakok és kapcsolódó felszerelések, WC konténerek, informatikai eszközök beszerzése. Területrendezés, infrastruktúrafejlesztés a MOHOSZ Velencei - tavi telephelyen: kerítés felújítás és világításkorszerűsítés. Informatikai fejlesztés: honlap és mobil applikáció www.velenceihorgasz.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
2014. július 19-20. I. Pinka-völgyi Halas Napok:
A Pinka patak csodálatos természeti értékeire és az elmúlt évek határ menti turisztikai fejlesztéseire, horgászati lehetőségeire hívta fel a figyelmet a Vaskeresztesen megtartott rendezvény. A halas napok keretében hagyományos horgászversenyek, műlegyező kupa, halételkészítő verseny, gyermek horgászvetélkedő, horgászati bemutatók, szervezett bor - és pisztráng kóstoltatás, valamint számos térségi kulturális program volt. A rendezvény becsült résztvevő száma: 700 fő

Eszközbeszerzések: fűkaszák, védőruházat, utánfutó, informatikai eszközök.

A pályázók köszönik, hogy a közös fejlesztési és rendezvényszervezési törekvéseiket támogatta a Magyar Állam, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

Banner 468 x 60 px