MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Megközelítés

Budapesttől mindössze 15-20 kilométernyire, Pilisvörösvár és Pilisszántó között, a Pilis-hegység lábánál található a Határréti-víztározó, a pontyozók tava. Vizét a Határréti-patak táplálja. 
A gyönyörű környezetben elterülő 7,9 hektáros tisztavizű víztározó meghatározó hala - ahogy a tározó szlogenje is sejteti - a ponty, mely rendszeresen kerül telepítésre horogérett, kifogható méretben. A keszegfélék mellett a csuka, süllő és balin horgászatával is érdemes próbálkozni. 
Külön említést érdemel, hogy a tározóra látogató horgászok többsége nem csak a hangulatos, nyugodt környezet és a jó fogási lehetőség miatt jön, hanem kiemelten dicsérik az itt fogható halak ízét és a belőlük készített ízletes halételeket. 
A napijegyes horgászvíz a horgászszezonban - amely általában, időjárástól függően, március elejétől november elejéig tart - a hét minden napján, a horgászrendben rögzített napi nyitvatartás szerint várja szép és nyugodt környezetben az eredményesen horgászni kívánókat.

Megközelítés

2012. szeptemberétől egészen a víztározó bejáratáig aszfaltút vezet!


GPS koordináta: É47°38'44" K18°54'41" 


Pilisvörösvárról Pilisszántó felé, Pilisvörösvár határától kb. 2 kilométerre, a Határréti-patak közúti hídjánál, a "Pilisszántó, kishíd" nevű buszmegálló előtt, a tározót jelző horgászt ábrázoló barna táblánál kell jobbra fordulni, aztán az úton (Placskó utca) végig egyenesen haladva, egy kisebb emelkedő után (Nyúl utca), kb. 800 méterre található a horgászvíz.


Pilisszántó felől Pilisvörösvár irányába, a "Pilisszántó, kishíd" nevű buszmegálló után pár méterrel, a patak hídja előtt kell a közútról balra letérni (Placskó utca). Azon egyenesen végighaladva, egy kis emelkedő után (Nyúl utca; itt már üdülőházak vannak) érkezik meg a tározó bejáratához.

 

Banner 468 x 60 px