MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Versenykiírások 2019

 

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek. Az egyéni, a klubcsapat valamint az országos csapatbajnokságokon való részvétel feltétele, hogy a versenyző a jogszabályban előírt érvényes horgászengedéllyel és horgászkártyával, magyar állampolgársággal és magyar lakcímkártyával rendelkezzen. A versenyzői engedély kiváltása a https://nyito.horgaszjegy.hu weboldalon keresztül lehetséges. (Bővebb információ a https://nyito.mohosz.hu oldalon a versenysport kategória alatt, versenyzői engedély menüpontra kattintva található.) Valamennyi országos bajnokságon csak a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó egyesületek tagjai vehetnek részt. A nevezett horgászversenyző a bajnokságon csak akkor indulhat, ha a regisztráció során bemutatja az érvényes versenyengedélyét és a horgászkártyáját, bármelyik hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon.

A megadott nevezési határidők lejárta után és helyszíni nevezést a Horgászsport Szakszövetségi Iroda nem fogad el. A versenyekre a https://nyito.horgaszjegy.hu oldalon található Verseny regisztráció menüpont alatt lehet nevezni. A nevezés módjának részletes leírása a MOHOSZ weboldalán – https://nyito.mohosz.hu – érhető el.

A nevezési díj magába foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat, a versenypályák igénybevételének költségeit, a kötelező edzésnap, illetve versenynapok területi engedélyeinek árát. A további edzésnapokon a versenyzőknek gondoskodniuk kell a napijegyek megváltásáról. A vonatkozó versenyszabályzatokról a verseny részletes programjáról és a versenyzői engedély kiváltásának rendjéről a nevezők a MOHOSZ weboldalán https://nyito.mohosz.hu weboldalon a versenysport menü alatt tájékozódhatnak. A bajnokságokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: Polyák Csaba sportszervezési szakügyintéző Telefon: +36 30 940 8114 email:

 

Finomszerelékes versenykiírások

Az Egyéni OB, a Női OB, a Veterán OB, Masters OB, és az Utánpótlás (U15, U20, U25), Feeder OB, Feeder Klubcsapat OB, Method Feeder OB, Method Feeder Klubcsapat OB, Mozgáskorlátozott OB, valamint a Klubcsapat OB és a Tagszövetségi Csapat OB esetében a versenyt megelőző utolsó edzésnap kötelező. Ha egy versenyző alapos indokkal megokolva nem tud részt venni a tréningen, gondoskodnia kell arról, hogy valaki helyette horgásszon a kötelező edzésnapon. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a versenyen, illetve a következő évi bajnokságon.

Valamennyi országos bajnokságon az edzésnapokra is kisorsolásra kerülnek a szektorok, horgászhelyek.

A Klubcsapat OB-n, Klubcsapat Feeder OB-n, Method Feeder Klubcsapat OB-n és a Tagszövetségi Csapat OB-n az értékelés, maximum 25 csapat részvételénél egy szektorban fog történni, 26 csapatlétszámtól kezdődően két alszektorban történik az értékelés.

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Horgászsport Szakszövetségi Iroda meghirdeti a következő országos bajnokságokat.

LVI. EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság két szakaszból áll. A bajnokság elődöntőjére 2019. május 30. – június–2. között kerül sor, négy fordulóban, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. Az elődöntőt a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le. Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe. 

A bajnokság döntőjére 2019. szeptember 19––22. között kerül sor, négy fordulóban, Szolnokon, az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán. A bajnokság döntőjét a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. 

Az elődöntőre történő nevezéseket 2019. május 10-ig kell regisztrálni. Részletek az általános feltételeknél.

A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2019. augusztus 30-ig kell megtenniük.

Nevezési díj az elődöntőre: 20 000 Ft. 

A döntőbe bejutók nevezési díja további: 20 000 Ft.

XLII. NŐI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. Az első szakaszra 2019. július 5–7. között kerül sor, a Gyomaendrőd melletti Fűzfászugi-holtágon. Az első szakaszt a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. A második szakaszt 2019. augusztus 23–25. között rendezzük meg Bogyiszlón, a Holt-Dunán. A második szakaszt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Bogyiszlói Horgász Egyesület bonyolítja le. A hatfordulós versenyre a nevezéseket 2019. június 14-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. 

Nevezési díj: 30 000 Ft.

LIV. UTÁNPÓTLÁS OB

Az utánpótláskorúak országos bajnokságát három kategóriában rendezzük meg. Mindegyik kategóriában legalább hat fő nevezésének kell beérkeznie ahhoz, hogy országos bajnokságot lehessen rendezni.

Korosztálybesorolás:

Az utánpótláskorúaknál U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 25. életévét. U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 20. életévét. U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 9. életévét. A két alsó kategóriából egy szinttel történő feljebblépés engedélyezett, vagyis ha valaki koránál fogva az U15 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna az U20-ban, vagy U20 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna U25-ben ezt minden további nélkül megteheti, de csak egyetlen kategóriában nevezhet. A botok maximális hossza: U15: 10,00 m, U20: 11,50 m , U25: 13,00 m. 

A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg.

1. szakasz 3 fordulója

U15 és U20 korosztálynak 

2019. július 12–13–14. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. 

U25-ös korosztálynak

2019. július 12–13–14. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza. Mindkét versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.

2. szakasz 3 fordulója

U15 és U20 korosztálynak

2019. augusztus 28–29–30. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna.

U25-ös korosztálynak

2019. augusztus 28–29–30. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza.

A nevezéseket 2019. június 21-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj: az U25 és az U20 kategóriában 30 000 Ft. 

Az U15 kategóriában nincs nevezési díj, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja.

Korengedménnyel nevezhet 10. életévét be nem töltött gyermek az U15-ös kategóriában, kizárólag a megyei horgászszövetség javaslatára, az általános feltételeknek, a versenykiírásnak és a versenyszabályzatnak megfelelően. A bajnokságon való részvételt kérelmezni kell, az OVHB minden kérelmet egyedileg bírál el. 

XVII. VETERÁN ÉS III. MASTERS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Korosztálybesorolás

A bajnokságra két kategóriában nevezhetnek a versenyzők. Masters 54+ ( a bajnokság évében betölti az 54. évét és legfeljebb 64 éves) és Veterán 64+ éves (a bajnokság évében betölti a 64. évét). A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A botok maximális hossza 11,5 méter.

1. szakasz 3 fordulója:

2019. július 19–20–21. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.

2. szakasz 3 fordulója:

2019. szeptember 13–14–15. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. 

Nevezési díj: 30 000 Ft.

A nevezéseket 2019. június 28-ig kell megtenni a https://nyito.horgaszjegy.hu Verseny regisztráció menüpont alatt.

XIII. MOZGÁSKORLÁTOZOTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságon csak azok indulhatnak, akik rendelkeznek a szakág hivatalos sportorvosa által kiadott igazolással a handicap pontszámokat illetően.

A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A botok maximális hossza 11,5 méter.

1. szakasz 3 fordulója:

2019. július 19–20–21. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.

2. szakasz 3 fordulója:

2019. szeptember 13–14–15. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. 

Nevezési díj nincs, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja

A nevezéseket 2019. június 28-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A botok maximális hossza 11,5 méter.

LVI. TAGSZÖVETSÉGI CSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (TCSOB)

Résztvevői a MOHOSZ tagszövetségeinek csapatai, a csapattagok kijelölésének módját a tagszövetség határozza meg. A TCSOB csapatban az a versenyző indulhat, aki az adott megyei bajnokságából kvalifikálja magát a csapatba. A versenyzők a versenyengedély kiváltásakor nyilatkoznak arról, hogy mely szövetség csapatában kívánnak versenyezni. A csapatbajnokság egyetlen osztályban zajlik. A TCSOB győztese elnyeri az országos tagszövetségi csapatbajnok címet. A TCSOB-n a csapatok összetétele: 5 fő felnőtt, 1 fő női, 1 fő U25-ös korosztályú, 1 fő U20-as korosztályú és 1 fő U15-ös korosztályú versenyző, valamint egy – bármely kategóriájú – tartalék. 

A felnőtt versenyző lehet bármilyen korú és nemű, feltéve, hogy a bajnokság évének december 31-ig betölti a 18. életévét. A női résztvevő bármilyen korú nő lehet. Az U25-ös mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 25. életévét, de betölti 18. évét, az U20-as ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 20. életévét, de betölti 10. évét, U15-ös ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 15. életévét, de betölti 10. évét. A felnőttek között U-15-ös korosztályú versenyző nem szerepelhet, 10. életévét be nem töltött versenyző országos bajnokságon csak az OVHB jóváhagyásával indulhat. A versenyidő az TCSOB-n egységesen 4 óra fordulónként minden korosztálynak, kivéve az U15-ös versenyzőket, nekik a versenyidő 3 óra.

A versenyre 2019. szeptember 28–29-én kerül sor két fordulóban Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le. 

A csapatok névsorát a versenyzői engedélyük számával együt (1 csapatvezető, 1 edző, 4 felnőtt, + 1 tartalék, 1 nő, 1 U25, 1 U20 és 1 U15 korú versenyző) kérjük a tagszövetségektől legkésőbb 2019. szeptember 6-ig a Horgászsport Szakszövetségi Iroda részére elküldeni. , vagy postán a MOHOSZ iroda címére. 1124 Budapest Korompai u. 17.

A nevezés és a befizetés határideje: 2019. szeptember 6.

Nevezési díj: 90 000 Ft csapatonként. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak, illetve feltöltjük weboldalunkra is.

XXVII. KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 

Egy csapat 5 tagból (és egy tartalékból) áll. U15-ös korosztályú versenyző nem lehet tagja a csapatnak. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakcímmel és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. A versenyzők egy évadban csak egy klubcsapatban versenyezhetnek. A klubcsapatok tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. A verseny háromfordulós. A győztes csapat elnyeri az országos klubcsapat bajnoki címet valamint jogosult képviselni hazánkat a következő évi klubcsapat világbajnokságon.

A bajnokságra 2019. október 4–5–6-án kerül sor Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le. 

A nevezéseket (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. október 13-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj: 75 000 Ft csapatonként. 

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

IX. FEEDER ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A Feeder Országos Bajnokság nyílt nevezéses egyéni verseny, amely négyfordulós elődöntőből és egy négyfordulós döntőből áll. A bajnokság végeredményébe az elődöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: az elődöntőben elért négy szektorhelyezés valamint a döntő négy fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend. A győztes elnyeri a feeder magyar országos bajnoki címet.

A bajnokság elődöntőjére 2019. június 13–16. között kerül sor, négy fordulóban, Kaposváron, a Deseda-tavon. Az elődöntőt a Kaposvári Horgász Egyesület bonyolítja le. 

Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe. 

A bajnokság döntőjére 2019. július 25–28. között kerül sor, négy fordulóban, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. Az elődöntőt a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le. 

Az elődöntőre való nevezéseket 2019. május 24-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2019. július 5-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj az elődöntőre: 20 000 Ft. 

A döntőbe jutók nevezési díja további: 20 000 Ft. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

IV. FEEDER KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat öt versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalék versenyző nevezésére is. Csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt és 1 fő edzőt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalék versenyző látja el. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakcímmel és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes feeder versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is, de tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon azok indulhatnak, akik 2019. december 31-ig betöltik a 18. életévüket, de csapatonként 1 fő 18 éven aluli versenyző nevezése lehetséges.

A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg.

A győztes csapat elnyeri az Feeder Klubcsapat Országos bajnoki címet, valamint jogosult képviselni Magyarországot a következő évi feeder klubcsapat világbajnokságon.

A bajnokságra 2019. augusztus 16–17–18–án kerül sor Telekhalom (Kunhegyes) mellett a Nagykunsági-főcsatornán. A bajnokságot a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.

A nevezéseket (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. július 26-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj: 75 000 Ft csapatonként. 

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

IV METHOD FEEDER OB

A bajnokság a nevezők létszámának függvényében három alapszakaszból és egy döntőből áll. (Ha a jelentkezők száma indokolja, egy negyedik alapszakasz is megrendezésre kerülhet.) Az egyes alapszakaszokra a pálya befogadóképességének függvényében 50 fő nevezését tudjuk fogadni. Amennyiben a nevezések száma két alapszakasz megrendezését igényli, úgy alapszakaszonként 25-25 versenyző jut tovább a bajnokság döntőjébe, míg ha három alapszakasz megrendezése válik szükségessé, úgy az első 17-17 és 18 versenyző jut a bajnokság 50 fős döntőjébe, négy alapszakasz esetében 13-12-12-13 fő jut a döntőbe. Minden alapszakasz két fordulóból és egy versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll, míg a döntő három fordulóból, és a versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll. Mind az alapszakaszok, mind pedig a döntő helyszíne a Székesfehérvár melletti Palotavárosi-horgásztó. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le. Egy versenyző csak egy alapszakaszon vehet részt.

Az első alapszakasz időpontja: 2019. április 13–14.

A második alapszakasz időpontja: 2019. április 27–28. 

A harmadik alapszakasz időpontja 2019. május 18–19.

A negyedik alapszakasz, amennyiben a nevezők száma indokolja júniusban kerül megrendezésre, ennek esetleges időpontjáról a www.mohosz.hu weboldalon tájékoztatjuk a nevezni szándékozókat. Az alapszakaszokból a döntőbe jutó versenyzők magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontjaikat.

Döntő: 2019. június 28–29–30. 

Nevezési díj az alapszakaszokra: 10 000 Ft 

Az alapszakaszokra történő nevezéseket 2019. március 30-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. 

Nevezési díj a döntőre: 15 000 Ft.

A döntőre a nevezéseket 2019. június 20-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. 

I. METHOD FEEDER KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

A Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat négy versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalék versenyző nevezésére is. A csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalék versenyző látja el. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is. A Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg.

A győztes csapat elnyeri a Method Feeder Klubcsapat Országos bajnoki címet.

A bajnokságra 2019. május 24–25–26–án kerül sor Nagybajom mellett az Ötös-Hárs-víztározón. A bajnokságot a Somogy Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége és a Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület bonyolítja le.

A nevezéseket (1 csapatvezető, 4 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. május 5-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj: 60 000 Ft csapatonként. A versenypálya korlátozott befogadóképessége miatt csak az első 20 csapat nevezését tudjuk fogadni, ezért egy klub, csak egy klubcsapatot indíthat.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

XIX. CSÓNAKOS PERGETŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság öt fordulóból áll.

Helyszínek:

1. forduló: 2019. május 12. Orfű. 2. forduló: 2019. június 16. (a helyszín később kerül kijelölésre). 3. forduló: 2019. július 21. Tiszaroff. 4.–5. forduló: 2019. szeptember 14–15. Kulcs. 

Az országos bajnokságon az a páros vehet részt, aki mind az öt fordulóban indul.

Valamennyi helyszínen bérelhetők csónakok, de csónakokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A versenyen párosok indulhatnak. Kizárólag csónakból szabad horgászni az érvényes versenyszabályzat szerint. Az értékelés a fogott halak hosszának összesítése alapján, centiméterben történik.

Elektromos csónakmotorok használata megengedett.

Nevezési díj az öt fordulóra, páronként: 16 000 Ft/forduló, összesen 80 000 Ft. 

A nevezéseket (2 fő versenyző) 2019. április 26-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. 

IV. PARTI PERGETŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság két szakaszból, egy elődöntőből és egy döntőből áll.

A bajnokság elődöntőire 2 fordulóban a következő időpontokban és helyszínen kerül sor:

1. elődöntőre 2019. március 30–31-én, a Gaja-patakon, a 2. elődöntőre 2019. április 5–6-án a Gaja-patakon, a 3. elődöntőre 2019. április 13–14-én szintén a Gaja-patakon a Gaja-völgyi tájvédelmi körzetben kerül sor. Az elődöntőkön indulók létszáma 40 főben került maximalizálásra. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. Az egyes helyszínekről az első 10-10-10 versenyző jut a 30 fős, háromfordulós döntőbe.

A bajnokság döntőjére 2019. április 27–28-án kerül sor, két fordulóban, a Gaja-patakon a Gaja-völgyi tájvédelmi körzetben. Az időpontok és a helyszín a vízállás függvényében változhatnak, erről minden nevezettet időben tájékoztatunk, és az információkat a https://nyito.mohosz.hu weboldalon tesszük közzé. 

Az elődöntőket és a döntőt a Fejér Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége és a Mátrai Pergetők Horgász Sportegyesület bonyolítja le. 

Az elődöntőkre a nevezéseket 2019. március 20-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2019. április 20 -ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj az elődöntőre: 10 000 Ft. 

A döntőbe jutók nevezési díja további: 15 000 Ft.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XI. PONTYFOGÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot három fordulóban, csapatbajnokságként rendezzük meg. A Pontyfogó Országos Bajnokságra kizárólag csapatok nevezhetnek. Egy csapat maximum 3 párosból, 2 tartalékból és egy csapatkapitányból, tehát 9 főből áll. A nevezésnél egy csapatba minimum 3 párost és egy tartalékot kell nevezni. A versenyzőknek tudniuk kell igazolni állampolgárságukat személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy egyéb, állampolgárság igazolására alkalmas okmánnyal. Az igazoló dokumentumot kérésre be kell tudni mutatni a verseny sorsolása előtti regisztráció folyamán.

A bajnokság lebonyolításának rendje:

1. forduló: 2019. április 25–28. Kaposvár, Deseda-tó. A bajnokság ezen fordulóját a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége bonyolítja le.

2. forduló: 2019. május 30 – június 2. Szálka, Szálkai-víztározó. A bajnokság ezen fordulóját a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.

3. forduló 2019. július 11–14. Bátonyterenye, Maconkai-víztározó. A 3. fordulót a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő-és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.

A fordulók időtartama 72 óra. Minden forduló a kiírásban szereplő első nap 12.00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap 12.00 óráig tart.

A nevezéseket (1 csapatkapitány, 6 + 2 tartalék versenyző) 2019. április 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A bajnokság minimum 6 szabályszerűen nevezett csapat részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ–OVHB a nevezési díjat visszautalja. 

Nevezési díj: a három fordulóra összesen 270 000 Ft/csapat (90 000 Ft/páros).

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XIII. MŰLEGYEZŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot három fordulóban rendezzük meg, az alábbi helyszíneken:

1. forduló: 2019. április 13. Miskolc, Répce vagy Gyöngyös-patak 

2. forduló: 2019. május 4. Gaja-patak

3. forduló: 2019. május 18. Hámori-tó (csónakos forduló)

A nevezéseket 2019. április 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj: 15 000 Ft.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

LXI. CASTING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság 2019. szeptember 28–29-én a MOHOSZ Agárdi horgásztanyája melletti nyílt, füves területen kerül megrendezésre. Szállás foglalható az MOHOSZ Agárdi Horgászüdülőjében. A bajnokságra minden casting iránt érdeklődő horgászt várunk, számukra szeptember 28-án a tréningnapon világbajnok casting sportolóink tartanak képzést, bemutatva a sportág versenyszámait. 

A bajnokságra szeptember 29-én kerül sor. 

A bajnokságra nevezési díj nincs. A nevezéseket 2019. szeptember 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

II. TÁVDOBÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság 2019. október 13-án a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren kerül megrendezésre. A bajnokságra pontyfogó és feederkategóriákban lehet nevezni. Egy versenyző nevezhet akár mindkét kategóriában is. A bajnokságon indulók hivatalos igazolást kapnak az általuk elért legnagyobb dobás távolságáról. 

A nevezéseket 2019. szeptember 20-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. 

Nevezési díj: 5 000 Ft/kategória.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

 

Banner 468 x 60 px