MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Szépen csillogó ezüst csónakos pergetőink nyakában - Csónakos pergető VB

Az első napi jó szereplés nagy lehetőséget adott a csapatnak a második versenynapra, ennek megfelelően este számtalanszor át- meg átgondoltuk, beszéltük a másnapi haditervet. Az Oláh Péter – Tóth László páros másnapi taktikája viszonylag egyszerű volt, olyan helyen kellett megpróbálniuk harcsát fogni, ahol az előző nap sem horgászott rajtuk kívül senki. Ha sikeresen megoldják két szempontból is komoly hozadéka lehet. Egyrészt előző napon szerzett sárga lapjuk miatt nekik nagyon vigyázniuk kellett a szabályokra, de ha egyedül tudnak horgászni egy nagy területen, akkor nem lesz, aki ellen szabályt véthetnek.
A második szempont, hogy reggel az indítás után egyenest oda mehetnek, így több, mint egy órával előbb ott lehetnek a területen ahol a reggeli harcsa aktivitást jól ki tudják használni. Ha ez bejön, akkor akár a versenynapot az élen fejezhetik be. A tegnapi nyertes Deák Ferenc – Hipszki Róbert párosnak már sokkal nehezebb dolga volt, mert a horgászhely közelsége miatt, nagyon komoly tülekedős motorcsónakversenyre lehetett számítani.

Csónakos pergető díjtadó - 13.jpg

A horgászhely mérete körülbelül 4-5 csónak elhelyezkedését tette lehetővé és ezekből sem mindegy, hogy éppen melyiket tudja megcsípni a csapat. Hajnalra nagy viharra ébredtünk, az eső elálltával kb. 90%-os páratartalom és igen fülledt időjárás alakult ki. Arra számítottunk, hogy ez a halak kapókedvére is hatással lehet.
Reggel pakolás előtt ismerkedés az új guide-okkal, szerencsénkre Robiék vezetője szívesen vállalta az első sorból való indulás utáni ötven méteres rohanást követő helyfoglaló versenyt. Ez volt az első legfontosabb taktikai elem. Szinte sikerült ugyanoda lehorgonyozniuk elsőként, mint tegnap. A frekventált helyszínen a mi hajónkon kívül behorgonyzott még: horvát, ukrán olasz, észt és még egy ország válogatottja. Ebből lett olyan kavalkád és veszekedés, hogy Igornak Chinjakovnak, a verseny főbírájának a bírói csónakból először figyelmeztetni kellett két ország válogatottját, majd utána szinte garázsmester módjára kellett beparkoltatni a versenyzők csónakjait a megfelelő távolságra. A bőséges fogást adó tegnapi hely azonban igen szűken adta a halat, nekünk két halunk volt, az olaszok vezettek három darabbal. Miközben a fiúk kitartóan küzdöttek az újabb halakért, part felderítést is végeztünk, de a látható helyeken egyiken sem láttunk fogást. Nem maradt más lehetőség, szorgalmasan és kitartóan kellett megfogni minél több halat. Közben reménykedünk, hogy a harcsás taktikánk beválik.
Nem vált be. Egyet sikerült horogra csalniuk a srácoknak az is megtépte őket. Ők is taktikát váltottak, hiszen tegnap is 11 óra tájt indult be jól a makriel (ezüst törpeharcsa), megpróbáltak abból horogra csalni néhányat. Rövid időn belül jött a hír, hogy viszonylag jól lehet fogni belőlük, így a Hipszki – Deák páros is elhagyta a tegnapi nyerő helyet és csatlakozott Laciékhoz. Közben eltelt másfél óra és az Oláh – Tóth páros 20 darab értékelhető halat fogott. Ha Robiék is jól tudnak fogni belőlük, akkor még egy komoly eredményünk is kialakulhat!
Sikerült a helyszínváltás, 20 darabos fogással fejezték be a napot Robiék és 34 darab hallal fejezték be Laciék. Ezzel a sikeres helyváltással csapatban beértünk a második helyre, Robiéknak viszont nem sikerült a dobogós helyezést elérni, a 4. helyen végeztek, Tóth Lacikáék a mai huszáros hajrával egyéni 5. helyet értek el. Így az egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett.

Csónakos pergető díjtadó - 15.jpg

A csónakos pergetőknek hatalmas eredmény ez a szépen csillogó ezüstérem, főleg annak fényében, hogy egy olyan helyszínen érték ezt el, ahol minden tekintetben a helyszínen kellett megoldást találni a halfogásra, edzeni szűküs idő volt, és a fogható halak közül is csak a fekete sügér az, amivel itthon találkozhatunk. Nagyon nagy gratuláció a csapatnak, szép volt fiúk!

Banner 468 x 60 px