MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Támogatási felhívás 2018-2019.

Az ősi gyökerekkel rendelkező halfogás, majd a modern horgászat - ma már döntően sporthorgászat - Magyarországon a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szervezett keretein belül jelenleg 28 tagszövetségben és 1168 horgász egyesületben mintegy 440.000 horgászt érintő tevékenység, amely akár családi vagy baráti társaságban is remek alkalmat ad a szabadidő hasznos eltöltésére. Ráadásul mindez a természetben, a vízpartokon történik… Az elmúlt években dinamikusan, a regisztrált horgászokat tekintve több, mint 100.000 fővel növekedett horgászati és horgászturisztikai szektor a családtagokkal együtt már legalább      1 millió embert érint. Az érintettségnél gondoljunk a közös rekreációra, az amatőr és profi versenysportra, a horgászathoz kapcsolódó aktív szabadidős tevékenységekre, de a kifogott hal elfogyasztására is: a horgászat és a halfogyasztás bizonyítottan hozzájárul az egészség megőrzéséhez!

Ezen, széles társadalmi kört érintő szabadidős tevékenységből hosszú évtizedek alatt alakult ki az elmúlt években már jelentős állami támogatást is kiérdemlő, hivatalosan is elismert horgászsport, ahol a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (C.I.P.S.) és tagozatai keretein belül több szakágban és ezen belül számos korosztályban kerül sor rendszeresen hivatalos nemzetközi és országos bajnokságok, versenyek megrendezésére is. A 2017. évi 18 országos bajnokság mellett tavaly Magyarország - közel 10 év kihagyás után - két világbajnokságot is rendezhetett, s Szolnok és Kaposvár sikere után a sor 2018-ban Szegeden folytatódik. Hazai földön a MOHOSZ, mint hivatalos sportági szakszövetség a Magyar Versenysport Szövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja is, szervezési és koordinációs munkájával hozzájárulva a nemzet sportsikereihez. Horgászsportunk és főleg versenyzőink eredményességét ékesen bizonyítja, hogy az elmúlt bő évtizedben Magyarországnak közel 80 érmet szereztek a világ- és Európa-bajnokságokon, vetélkedve ezzel a legeredményesebb hagyományos magyar sportágakkal is!

A MOHOSZ 2014. év végén megkezdődött megújulása során fontos célterület volt a Magyar Csapat / Team Hungary sporttámogatási rendszer megújítása, egyben rugalmasabbá és transzparenssé tétele is. A sikeres végrehajtás eredményeként az elmúlt években az új rendszer nem állami forrásokból származó támogatási összege minden évben jelentősen meghaladta a 10 MFt-ot, s e támogatásokhoz az elmúlt két évben már éves szinten több tízmilliós állami és szövetségi támogatás is társult az eredményesség, a nyugodt háttér biztosítása érdekében. Most a naptári éves rendszerre való átállással, a közösen elhatározott szerződéses átgondolás mellett a 2018.01.01-2018.12.31-ig tartó negyedik szezon kiírására került sor. A rendszerben nettó 100.000-2.500.000 Ft-ig terjedő éves pénzbeli támogatói keretek között alap-, valamint bronz-, ezüst-, arany- és gyémánt fokozatú kategóriákban; jelentős keretösszegű célzott vásárlás (termékbiztosítás) lehetőségével, rugalmas marketing ellenszolgáltatási kiegészítéssel, valamint célzott résztámogatási lehetőséggel nyílik meg a lehetőség a versenysport 2018. évi támogatására. Kiemelten fontos üzenet, hogy ezen keretekből az utánpótlás-nevelés, valamint a fogyatékkal élők sportjának bázisa is megerősítésre, ennek keretében a HUNOP szövetségi célprogramból központi támogatásra kerül.   

A megkötendő új szerződések az eddiginél tágabb lehetőséget nyújtanak a céges logo-k reklámcélú felhasználására, de komoly vonzerő lehet - a támogatás költségként való elszámolhatóságán túl - viszontszolgáltatásként a havi nyomtatott példányszám tekintetében is magasan piacvezető horgászmagazinban, a Magyar Horgászban és a www.mohosz.hu, valamint a www.horgaszjegy.hu felületen nyújtott megjelenési és kedvezményes hirdetési lehetőség is. Szintén növekvő lehetőség nyílik majd a kialakult együttműködések eredményeként a támogatói televíziós megjelenésre (Duna TV, F&H, stb.) is.

Közös ügyünkben ezúton is megköszönjük eddigi Támogatóink segítségét! Kérjük további szerepvállalásukat, egyben a soron következő szezonra tisztelettel felkérünk minden érdeklődő céget, hogy csatlakozzon hozzánk, ezzel támogatva egy olyan jó ügyet, amely mindenki számára bátran felvállalható. Legyenek Önök is részesei közös sikereinknek!

Budapest, 2018. január 04.

Banner 468 x 60 px