A hazánkat is több mint egy éve sújtó koronavírus-járvány okán az I. Harcsafogó Országos Bajnokságot néhány rendhagyó szabály kötelező érvényű betartása mellett tudjuk csak megrendezni. Ezek részleteiről az alábbiakban olvashatnak.

Szeretnénk kiemelni, hogy a mindennapjainkat szabályozó rendeleteket nem a MOHOSZ hozza, ezeket betartatni azonban versenyszervezőként a Szövetség felelőssége. Kérjük Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel segítsék a munkánkat, legyenek szabálykövetők, és vigyázzanak egymásra. Mind a hazai horgász versenysport, mind pedig a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és a szervezők nevében köszönjük az együttműködésüket! 

A bajnokság időpontjai és helyszínei: 

1. forduló 2021. április 14–18. Pátkai-víztározó 

2. forduló 2021. június 16–20 Leveleki-víztározó

A versenyen kizárólag az élő harcsák kerülnek értékelésre. Az elpusztult harcsa nem értékelhető. A kifogott harcsák méretkorlátozás nélkül értékelhetők.

A verseny lebonyolításában a Leveleki Harcsafogó Horgász Egyesület és a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége vesz részt.

A két forduló összesített eredménye alapján a győztes páros elnyeri a harcsafogó magyar bajnoki címet.

Versenyszabályzat: https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/676-harcsafogo-versenyszabalyzat-hvsz210212

Technikai és járványügyi védekezéssel kapcsolatos információk

A többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazás feltételeinek eleget téve a sorsolást a szervezők végzik, a kiemelt helyek (szélső és szélső melletti helyek) kiemelésével. A Horgászsport Szakszövetségi Iroda munkatársai a verseny előestéjén kisorsolják a rajthelyeket, a sorsolásról készült videófelvétel a MOHOSZ Facebook oldalán lesz megtekinthető. A sorsoláson nem kell megjelenni a helyszínen, és megnyitó sem lesz. A versenyzők közvetlenül a számukra kisorolt rajthelyre érkeznek reggel 10:00 órától, ekkortól lehet a boxba belépni. A sorsolás eredménye a versenypályán ki függesztve is olvasható lesz. 

A verseny szerdán 12:00-kor kezdődik és vasárnap 12:00 óráig tart. A vasárnapi étkezést előre csomagolt étel formájában tudjuk biztosítani.

Megkérünk minden versenyzőt, hogy a megfelelő védőtávolságokat, illetve a maszkviselési szabályokat szigorúan tartsa be! Ennek értelmében a rajthelyen nem, de a rajthelyet elhagyva a maszk viselése kötelező!

Mérlegelés: A maszk viselése a mérlegelés során kötelező! A mérlegelés során csak a mérlegelőbizottság és a versenyző tartózkodhat a rajthelyen. A versenyző a mérlegeléskor nem írhatja alá a mérlegelőlapot. A mérlegelést vezető hangosan bemondja a fogott halak össztömegét, amelyet a versenyző „igen” vagy „elfogadom” válaszával hitelesít.

Díjátadás: Kivételesen csak a verseny dobogósait várjuk a díjátadóra, mindenki mást arra kérünk, hogy a verseny után hagyja el a versenypályát és induljon haza.

A szabályok betartását a szervezők szigorúan ellenőrizni fogják, és ezek megszegése figyelmeztetéssel, majd sárgalapos figyelmeztetéssel jár, legvégső esetben a versenyző kizárásával szankcionálható!

A Pátkai-víztározón a versenypálya a 25–34-es helyekre kerül kitűzésre.

Pátka_Nyugati.jpg

Elérhetőségek: Szenyéri Zsolt halőr 0630 455 0813, Haraszkó Csaba MOHOSZ versenyszervező 0670 512 7685, Polyák Csaba MOHOSZ versenyszervező 0630 940 8114

Eredményes versenyzést kívánunk!