A Magyar Országos Horgász Szövetség – látva az egyre növekvő érdeklődést – úgy határozott, hogy elindítja a harcsafogó országos bajnokságot.

Ennek az embert próbáló műfajnak a jeles képviselői megmérkőzhetnek egymással és a harcsákkal is. A tét nem kicsi, hiszen a kétfordulós bajnokság végén a győztes páros büszkén viselheti a magyar bajnoki címet. Nevük felkerül a vándorserlegre, ami örök időkig hirdeti, hogy abban az évben ők voltak a legjobbak. Lássuk azonban a részleteket!

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a bajnokság, amelyhez két híresen jó harcsás víz támogatását is megnyertük. A Leveleki-víztározót harcsás körökben nem kell bemutatni, hiszen partját már több alkalommal is elfoglalták az itt megrendezett harcsafogó versenyek résztvevői, és szép fogások születtek ezeken a megmérettetéseken. A másik helyszín a Pátkai-víztározó, ahol bár harcsafogó versenyt még nem rendeztek, de az ide látogató horgászok fogásai alapján egy harcsafogásokban gazdag helyszínt ismertethetnek meg a versenyzők. A versenyek időpontjainak meghatározásában segített a vízhasznosítók sokéves tapasztalata, hiszen náluk jobban senki sem tudja, hogy mikor lehet a legjobb esélyekkel behúzni a harcsának szánt végszerelékeket.

A MOHOSZ az első fordulót 2021. április 14–18-án a Pátkai-víztározón, a 2. fordulót 2021. június 16–20-án a Leveleki-víztározón hirdette meg. A versenypályákon a kijelölésre alkalmas helyek száma véges, ezért a bajnokságon összesen 35 csapat indulhat. A nevezés február 16-án elindult, várjuk azoknak a kétfős csapatoknak a jelentkezését, akik szeretnének megküzdeni egymással – és közben persze a harcsákkal is – a magyar bajnoki címért. A versenyszabályzat megalkotásánál az Országos Versenyhorgász Bizottság a harcsafogó versenyeken már tapasztalatot szerzett szervezők véleményét is kikérte, így az nem sokban tér el a már megszokottaktól.

A versenyszabályzat elérhető a MOHOSZ weboldalán: https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/676-harcsafogo-versenyszabalyzat-hvsz210212

Nevezni a https://www.horgaszjegy.hu oldalon lehet, a versenyzői engedély kiváltását követően.

Segítség az alábbi videókban érhető el: 

Versenyzői engedély kiváltása: https://nyito.mohosz.hu/index.php/videok/635-a-versenyzoi-engedely-kivaltasanak-modja-megvaltozik

Csapatnevezés: https://nyito.mohosz.hu/index.php/videok/688-csapat-nevezes-mohosz-orszagos-bajnoksagra

A MOHOSZ célja, hogy a harcsafogó országos bajnokság olyan rangos esemény legyen, amire minden évben örömmel jelentkeznek a versenyzők és ahol a győztesek büszkén emelhetik majd a magasba a vándorserleget. Legyen az Önök párosa az első magyar bajnok!

 harcsa2 IMG 0363