A MOHOSZ-OVHB 2019 évre kiírt országos bajnokságainak hivatalos versenykiírásai

 

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek. Mind az egyéni, mind a klubcsapat valamint az országos csapatbajnokságokon való részvételnek feltétele, hogy a versenyző a jogszabályban előírt érvényes horgászengedéllyel és horgász kártyával, továbbá magyar állampolgársággal és magyar lakcím kártyával rendelkezzenek. A versenyzői engedély kiváltása a weboldalon keresztül lehetséges. (Bővebb információ a oldalon a versenysport kategória alatt található versenyzői engedély menüpontra kattintva.) Valamennyi országos bajnokságon csakis a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó egyesületek tagjai vehetnek részt. A nevezett horgászversenyző a bajnokságon csak akkor indulhat, ha a regisztráció során bemutatja az érvényes versenyengedélyét és a horgászkártyáját, bármelyik hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon.

A megadott nevezési határidők lejárta után és helyszíni nevezést a Horgászsport Szakszövetségi Iroda nem fogad el. A versenyekre a https://nyito.horgaszjegy.hu oldalon található Verseny regisztráció menüpont alatt lehet nevezni. A nevezés rmódjának részletes leírása a MOHOSZ weboldalán - https://nyito.mohosz.hu - érhető el.

A nevezési díj magába foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat, valamint a versenypályák igénybevételének költségeit, és a kötelező edzésnap, illetve versenynapok területi engedélyeinek árát. A további edzésnapokon azoknak a versenyzőknek, akik nem rendelkeznek országos sportcélú területi jeggyel, gondoskodniuk kell a napijegyek megváltásáról. A vonatkozó versenyszabályzatokról a verseny részletes programjáról és a versenyzői engedély kiváltásának rendjéről a nevezők a MOHOSZ weboldalán https://nyito.mohosz.hu weboldalon a versenysport menü alatt tájékozódhatnak! A bajnokságokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: Polyák Csaba sportszervezési szakügyintéző Telefon: +36 30 940 8114 email: csaba [PONT] polyak [KUKAC] mohosz [PONT] hu

Finomszerelékes Versenykiírások

Az Egyéni OB, a Női OB, a Veterán OB, Masters OB, és az Utánpótlás (U15-20-25), Feeder OB, Feeder Klubcsapat OB, Method Feeder OB, Method Feeder Klubcsapat OB,Mozgáskorlátozott OB, valamint a Klubcsapat OB és a Tagszövetségi Csapat OB-on a versenyt megelőző utolsó edzésnap kötelező. Az a versenyző, aki alapos indokkal megokolva nem tud eljönni a tréningre, annak gondoskodnia kell róla, hogy valaki helyette horgásszon a kötelező edzésnapon. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a versenyen, illetve a következő évi bajnokságon.

Valamennyi országos bajnokságon az edzésnapokra is kisorsolásra kerülnek a szektorok, horgászhelyek.

A Klubcsapat OB-on, Klubcsapat Feeder OB-on, Method Feeder Klubcsapat OB-on és az Tagszövetségi Csapat OB-on az értékelés maximum 25 csapat részvételénél egy szektorban fog történni, 26 csapatlétszámtól kezdődően két alszektorban történik az értékelés.

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Horgászsport Szakszövetségi Irodameghirdeti a következő országos bajnokságokat.

LVI. EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság két szakaszból áll. A bajnokság elődöntőjére 2019. május 30–11–június 1–2-án kerül sor, négy fordulóban, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. Az elődöntőt a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le.  Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe.  Az elődöntőre történő nevezéseket 2019. május 10-ig kell regisztrálni. Részletek az általános feltételeknél. 

XLII. NŐI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. Az első szakaszra 2019. július 5–6–7-én kerül sor, a Gyomaendrőd melletti Fűzfás-zugi holtágon. Az első szakaszt a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.A második szakaszt 2019. augusztus 23–24–25-én rendezzük meg Bogyiszlón, a Holt-Dunán. A második szakaszt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Bogyiszlói Horgász Egyesület bonyolítja le.A hat fordulós versenyre a nevezéseket 2019. június 14-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.  Nevezési díj: 30.000 Ft.

LIV. UTÁNPÓTLÁS OB

Az utánpótlás korúak országos bajnokságát három kategóriában rendezzük meg. Mindegyik kategóriában legalább hat fő nevezésének kell beérkeznie ahhoz, hogy országos bajnokságot lehessen rendezni. Korosztály besorolás: Az utánpótláskorúaknál U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31- én nem tölti be a 25. életévét. U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-én nem tölti be a 20. életévét. U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 9. évét. A két alsó kategóriából egy szinttel történő feljebb lépés engedélyezett, vagyis ha valaki koránál fogva az U15 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna az U20-ban, vagy U20 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna U25-ben ezt minden további nélkül megteheti, de csak egyetlen kategóriában nevezhet. A botok maximális hossza: U15: 10,00 m, U20: 11,50 m , U25: 13,00 m.  A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg.
1. szakasz 3 fordulója: 2019. július 12–13–14. Telekhalom (kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. U25-ös korosztálynak 2019. július 12–13–14. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza. Mindkét versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: U15 és U20 korosztálynak 2019. augusztus 28–29–30. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. U25-ös korosztálynak 2019. augusztus 28–29–30. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza. A nevezéseket 2019. június 21-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj: az U25 és az U20 kategóriában 30.000 Ft.  Az U15 kategóriában nincs nevezési díj, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja. Korengedménnyel nevezhet 10. életévét be nem töltött gyermek az U15-ös kategóriában, kizárólag a megyei horgászszövetség javaslatára, az általános feltételeknek, a versenykiírásnak és a versenyszabályzatnak megfelelően. A bajnokságon való részvételt kérelmezni kell, az OVHB minden kérelmet egyedileg bírál el. 

XVII. VETERÁN ÉS III. MASTERS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
Korosztály besorolás: A bajnokságra két kategóriában nevezhetnek a versenyzők. Masters 54+ ( a bajnokság évében betölti az 54. évét és legfeljebb 64 éves) és Veterán 64+ éves (a bajnokság évében betölti a 64. évét) A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A botok maximális hossza 11,5 méter.
1. szakasz 3 fordulója: 2019. július 19–20–21. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: 2019. szeptember 13–14–15. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.  Nevezési díj: 30.000 Ft. A nevezéseket 2019. június 28-ig kell megtenni a Verseny regisztráció menüpont alatt.

XIII. MOZGÁSKORLÁTOZOTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságon csak azok indulhatnak, akik rendelkeznek a szakág hivatalos sportorvosa által kiadott igazolással a handicap pontszámokat illetően. A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A botok maximális hossza 11,5 méter.
1. szakasz 3 fordulója: 2019. július 19–20–21. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: 2019. szeptember 13–14–15. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. A versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. Nevezési díj: nincs, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja A nevezéseket 2019. június 28-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A botok maximális hossza 11,5 méter.

LVI. TAGSZÖVETSÉGI CSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (TCSOB)

Résztvevői a MOHOSZ tagszövetségeinek csapatai, a csapattagok kijelölésének módját a tagszövetség határozza meg. A versenyzők a versenyengedély kiváltásakor nyilatkoznak arról, hogy mely szövetség csapatában kívánnak versenyezni. A csapatbajnokság egyetlen osztályban zajlik. A TCSOB győztese elnyeri az országos tagszövetségi csapatbajnok címet. A TCSOB -on a csapatok összetétele: 5 fő felnőtt, 1 fő női, 1 fő U25-ös korosztályú, 1 fő U20-as korosztályú és 1 fő U15-ös korosztályú versenyző, valamint egy – bármely kategóriájú – tartalék.  A felnőtt versenyző lehet bármilyen korú és nemű, feltéve, hogy a bajnokság évének december 31-ig betölti a 18. életévét. A női résztvevő bármilyen korú nő lehet. Az U25-ös mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 25. életévét, de betölti 18. évét, az U20-as ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 20. életévét, de betölti 10. évét, U15-ös ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 15. életévét, de betölti 10. évét. A felnőttek között U-15-ös korosztályú versenyző nem szerepelhet, 10. életévét be nem töltött versenyző országos bajnokságon csak az OVHB jóváhagyásával indulhat. A versenyidő az TCSOB-on egységesen 4 óra fordulónként minden korosztálynak, kivéve az U15-ös versenyzőket, nekik a versenyidő 3 óra. A versenyre 2019. szeptember 28–29-én kerül sor két fordulóban Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le. A csapatok névsorát a versenyzői engedélyük számával együt (1 csapatvezető, 1 edző, 5 felnőtt, + 1 tartalék, 1 nő, 1 U25, 1 U20, és 1 U15 korú versenyző) kérjük a tagszövetségektől legkésőbb 2019. szeptember 6-ig a Horgászsport Szakszövetségi Iroda részére elküldeni. , vagy postán a MOHOSZ iroda címére. 1124 Budapest Korompai u. 17. A nevezés és a befizetés határideje: 2019. Szeptember 6. Nevezési díj: 90.000 Ft csapatonként. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak, illetve feltöltjük weboldalunkra is.

XXVII. KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Egy csapat 5 tagból (és egy tartalékból) áll. U-15-ös korosztályú versenyző nem lehet tagja a csapatnak. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakással és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. A versenyzők egy évadban csak egy klubcsapatban versenyezhetnek. A klubcsapatok tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. A verseny háromfordulós. A győztes csapat elnyeri az országos klubcsapat bajnoki címet valamint jogosult képviselni hazánkat a következő évi klubcsapat világbajnokságon. A bajnokságra 2019. október 4–5–6-án kerül sor Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.  A nevezéseket(1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. október 13-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj: 75.000 Ft csapatonként. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak! A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

IX. FEEDER ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A Feeder Országos Bajnokság nyílt nevezéses egyéni verseny, amely 4 fordulós elődöntőből és egy négy fordulós döntőből áll. A bajnokság végeredményébe az elődöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: az elődöntőben elért négy szektorhelyezés valamint a döntő négy fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend. A győztes elnyeri a feeder magyar országos bajnoki címet. A bajnokság elődöntőjére 2019. június 13–14–15–16-án kerül sor, négy fordulóban, Kaposváron, a Deseda-tavon. Az elődöntőt a Kaposvári Horgász Egyesület bonyolítja le. Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe. A bajnokság döntőjére 2019. július 25–26–27–28-án kerül sor, négy fordulóban, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. Az elődöntőt a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le. Az elődöntőre való nevezéseket 2019. május 24-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2019. július 5-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj az elődöntőre: 20.000 Ft. A döntőbe bejutók nevezési díja további: 20.000 Ft. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak! 

IV. FEEDER KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat 5 versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalék versenyző nevezésére is. Csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt és 1 fő edzőt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalék versenyző látja el. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakással és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes feeder versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is, de tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon azok indulhatnak, akik 2019. december 31-ig betöltik a 18. életévüket, de csapatonként 1 fő 18 éven aluli versenyző nevezése lehetséges! A Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg. A győztes csapat elnyeri az Feeder Klubcsapat Országos bajnoki címet, valamint jogosult képviselni Magyarországot a következő évi feeder klubcsapat világbajnokságon. A bajnokságra 2019. augusztus 16–17–18–án kerül sor Telekhalom (Kunhegyes) mellett a Nagykunsági-főcsatornán. A bajnokságot a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. A nevezéseket(1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. július 26-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj: 75.000 Ft csapatonként. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak! A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

IV METHOD FEEDER OB 

A bajnokság a 4alapszakaszból és egy döntőből áll.  Az egyes alapszakaszokra a pálya befogadó képességének függvényében 50 fő nevezését tudjuk befogadni. Amennyiben a nevezések száma 2 alapszakasz megrendezését igényli, úgy alapszakaszonként 25-25  versenyző jut tovább a bajnokság döntőjébe, míg ha három alapszakasz megrendezése válik szükségessé, úgy az első 17-17 és 18 versenyző jut a bajnokság 50 fős döntőjébe, 4 alapszakasz esetében 13-12-12-13 fő jut a döntőbe. Minden alapszakasz két fordulóból és egy versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll, míg a döntő 3 fordulóból, és a versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll. Mind az alapszakaszok, mind pedig a döntő helyszíne a Székesfehérvár melletti Palotavárosi-horgásztó. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le. Egy versenyző csak egy alapszakaszon vehet részt! Az első alapszakasz időpontja: 2019. április 13–14. A második alapszakasz időpontja: 2019. április 27–28.  A harmadik alapszakasz időpontja 2019. május 18–19. A negyedik alapszakasz, amennyiben a nevezők száma indokolja júniusban kerül megrendezésre, ennek esetleges időpontjáról a weboldalon tájékoztatjuk a nevezni szándékozókat. Az alapszakaszokból a döntőbe jutó bversenyzők magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontjaikat. Döntő: 2019. június 28–29–30. Nevezési díj az alapszakaszokra: 10.000 Ft  Az alapszakaszokra történő nevezéseket 2019. március 30-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj a döntőre: 15.000 Ft. A döntőre a nevezéseket 2019. június 20-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak!

I. METHOD FEEDER KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

A Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat 4 versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalék versenyző nevezésére is. Csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalék versenyző látja el. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is. A Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg.A győztes csapat elnyeri a Method Feeder Klubcsapat Országos bajnoki címet. A bajnokságra 2019. május 24–25–26–án kerül sor Nagybajom mellett az Ötös-Hárs-víztározón. A bajnokságot a Somogy Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége és a Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület bonyolítja le. A nevezéseket(1 csapatvezető, 4 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2019. május 5-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj: 60.000 Ft csapatonként. A versenypálya korlátozott befogadó képessége miatt csak az első 20 csapat nevezését tudjuk fogadni, ezért egy klub, csak egy klubcsapatot indíthat! A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak! A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

XIX. CSÓNAKOS PERGETŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság öt fordulóból áll: Helyszínek: 1. forduló:2019. május 12. Orfű, - 2. forduló:2019. június 16. Tiszafüred, Tisza-tó - 3. forduló:2019. Július 28. Tiszaroff, - 4.–5. forduló:2019. Szeptember 14–15. Kulcs Az országos bajnokságon az a páros vehet részt, aki mind az öt fordulóban indul. Valamennyi helyszínen bérelhetők csónakok, de csónakokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk! A versenyen párosok indulhatnak. Kizárólag csónakból szabad horgászni az érvényes versenyszabályzat szerint. Az értékelés a fogott halak hosszának összesítése alapján, centiméterben történik. Elektromos csónakmotorok használata megengedett. Nevezési díj az öt fordulóra, páronként: 16.000 Ft/forduló, összesen 80.000 Ft  A nevezéseket(2 fő versenyző) 2019. április 26-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak!

IV. PARTI PERGETŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság két szakaszból, egy elődöntőből és egy döntőből áll. A bajnokság elődöntőire 2 fordulóban a következő időpontokban és helyszínen kerül sor: 1. elődöntőre 2019. március 30–31-én, a Gaja-patakon, a 2. elődöntőre 2019. Április 5–6-án a Gaja-patakon, a 3. elődöntőre 2019. április 13–14-én szintén a Gaja-patakon a Gaja völgyi tájvédelmi körzetben kerül sor. Az elődöntőkön indulók létszáma 40 főben van maximalizálva. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. Az egyes helyszínekről az első 10-10-10 versenyző jut a 30 fős, 3 fordulós döntőbe. A bajnokság döntőjére 2019. április 27–28-án kerül sor, két fordulóban, a Gaja-patakon a Gaja völgyi tájvédelmi körzetben. Az időpontok és a helyszín a vízállás függvényében változhatnak, erről minden nevezettet időben tájékoztatunk, és az információkat a weboldalon tesszük közzé. Az elődöntőket és a döntőt a Fejér Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége és a Mátrai Pergetők Horgász Sportegyesület bonyolítja le. Az elődöntőkre a nevezéseket 2019. március 20-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2019. április 20 -ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj az elődöntőre: 10.000 Ft.  A döntőbe bejutók nevezési díja további: 15.000 Ft. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak!

XI. PONTYFOGÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot három fordulóban, csapatbajnokságként rendezzük meg. A Pontyfogó Országos Bajnokságra kizárólag csapatok nevezhetnek. Egy csapat maximum 3 párosból, 2 tartalékból és egy csapatkapitányból, tehát 9 főből áll. A nevezésnél egy csapatba minimum 3 párost és egy tartalékot nevezni kell. A versenyzőknek tudniuk kell igazolni állampolgárságukat személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy egyéb, állampolgárság igazolására alkalmas okmánnyal. Az igazoló dokumentumot kérésre be kell tudni mutatni a verseny sorsolása előtti regisztráció folyamán.

A bajnokság lebonyolításának rendje: 1. forduló: 2019. április 25–26–27–28. Kaposvár, Deseda-tó. A bajnokság ezen fordulóját a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége bonyolítja le. 2. forduló: 2019. május 30–június 1–2. Szálka, Szálkai-víztározó. A bajnokság ezen fordulóját a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le. 3. forduló 2019. július 11–12–13–14. Bátonyterenye, Maconkai-víztározó. A 3. fordulót a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő-és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le. A fordulók időtartama 72 óra! Minden forduló a kiírásban szereplő első nap 12.00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap 12.00 óráig tart. A nevezéseket(1 csapatkapitány, 6 + 2 tartalék versenyző) 2019. április 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A bajnokság minimum 6 szabályszerűen nevezett csapat részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ-OVHB a nevezési díjat visszautalja.  Nevezési díj: a három fordulóra összesen 270.000 Ft/ csapat (90.000 Ft/páros) A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak! 

XIII. MŰLEGYEZŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokságot három fordulóban rendezzük meg, az alábbi helyszíneken: 1. forduló: 2019. április 13. Répce vagy Gyöngyös-patak 2. forduló: 2019. május 4. Gaja-patak 3. forduló: 2019. május 18. Hámori-tó (csónakos forduló) A nevezéseket(2 fő versenyző) 2019. április 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. Nevezési díj: 15.000 Ft A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak!

LXI. CASTING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság 2019. szeptember 28–29-én a MOHOSZ Agárdi horgásztanyája melletti nyílt, füves területen kerül megrendezésre. Szállás foglalható az MOHOSZ Agárdi Horgászüdülőjében. A bajnokságra minden casting iránt érdeklődő horgászt várunk, számukra szeptember 29.-én a tréning napon világbajnok casting sportolóink tartanak képzést, bemutatva a sportág versenyszámait. A bajnokságra szeptember 29-én kerül sor. A bajnokságra nevezési díj nincs. Anevezéseket2019. szeptember 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

II. TÁVDOBÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A bajnokság 2019. október 13-án a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren lesz megrendezve. A bajnokságra pontyfogó és feeder kategóriákban lehet nevezni. Egy versenyző nevezhet akár mindkét kategóriában is. A bajnokságon indulók hivatalos igazolást kapnak az általuk elért legnagyobb dobás távolságáról.  A nevezéseket2019. szeptember 20-ig kell megtenni anevezéseket(2 fő versenyző) 2019. április 10-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.  Nevezési díj: 5.000 Ft/kategória. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a  MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.