A távdobó országos bajnokság idén már az ötödik évét tapossa, de idáig a magyar fiúk nemzetközi porondon még nem szerepelhettek. A hazai bajnokságon legjobb eredményt elérő két versenyző, Fejes László és Medgyesi Zsolt meghívást kaptak az első, már nemzetközi – igaz csak az öreg kontinens horgászait felkaroló – távdobó versenyre, amelyen a MOHOSZ támogatásával indulva képviselték a hazai távdobó mezőnyt.

A tizennyolc versenyző 2022. október 1-én Brassó mellett találkozott, ahol a szervezők két kategóriánban, 115 grammban és 125 grammban hirdették meg a versenyt. A szervezők biztosították a 0,25 mm vastag főzsinórt és a dobáshoz használható súlyokat, így e tekintetben mindenki egyenlő eséllyel indult. Mindkét kategóriában az első négy helyezést díjazták, amihez
három érvényes dobás átlagát vették alapul. Külön díjazták a ketegóriánkénti legnagyobb dobást, illetve a két kategória legnagyobb dobásának átlagát alapul véve hirdették ki a „Legjobb Atléta 2022” címet. A magyar páros nagyon szépen szerepelt a versenyen, Fejes László 115 grammos kategóriában 2. helyen végzett (190,869 méteres átlaggal), Medgyesi Zsolt pedig a harmadik helyet szerezte meg 190,637 méteres átlagával.
A 125 grammos kategóriában Medgyesi Zsolt lett a bajnok, 200,690 méteres átlaggal, ami azt is jelentette, hogy a verseny egyetlen 200 m feletti dobásával – ami 202,982 méter volt –, a legnagyobb dobás díja is Medgyesi Zsolthoz került sőt, a két kategória átlagával a Legjobb Atléta 2022 cím birtokosa is ő lett, így a magyar páros a tíz díjból ötöt hozott haza. Gratulálunk nekik!

i katran kupa 1

i katran kupa 2