Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón rendezte meg a MOHOSZ a XII. Feeder Országos Bajnokság döntőjét. 

A szeptember 1–4-ig zajló négyfordulós versenyen a középdöntőből továbbjutott negyven versenyző küzdött a bajnoki címért és az értékes ranglistapontokért. A versenypálya most is kitűnőre vizsgázott, a negyvenfős mezőny 10 kg-os átlagfogásokkal állhatott fel a fordulók végén. Voltak, akik szisztematikusan csak dévérre horgásztak, mások pontyozva szerepeltek eredményesen az egyes fordulókban. A középdöntőből megszerzett pontjaihoz mindenki igyekezett minél kevesebbet gyűjteni. Rendkívül izgalmas és kiélezett küzdelemben dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa. Erdei Attila mindössze 4 ponttal kezdte meg a versenyt. Nagyon szép, letisztult keszeghorgászattal – a legrosszabb esetben is szektorkettessel – adta tudtára mindenkinek, hogy újból haza szeretné vinni a vándorserleget, amit Bakó Péter címvédőként viszont szeretett volna megtartani. Kettőjük versenye az utolsó fordulóban csúcsosodott ki, ráadásul ugyanabba a szektorba kerültek. Attilának volt két pont előnye, ami azt jelentette, hogy Péternek akkor van esélye megelőzni mentorát, ha kettőjük közé még egy versenyző be tud férkőzni. Péter az utolsó fordulóban pontyra építette fel a horgászatát, nem is eredménytelenül. Már az első órában fogott egy 9,7 kg-os tükröst100 métert is meghaladó távolságról, és ehhez még további pontyokat és egy harcsát gyűjtve 25 kg-os fogással magabiztosan megnyerte szektorát. Erdei Attila azonban a rá jellemző nyugodt, higgadt stílusban, nagyon finom felszereléssel, szebbnél szebb dévéreket fogva magabiztosan lett második Péter mögött, így a két pontos előnye egy pontra olvadt, de ez elég volt ahhoz, hogy megnyerje a döntőt, megszerezve ezzel negyedik magyar bajnoki címét. Szabó Bence is fantasztikusan horgászott ezen a versenyen, végig a harmadik pozícióból üldözte az éllovasokat. A bronzérmet az utolsó napi szektoregyesével végleg bebiztosította.

Részeletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=667

A döntővel lezárult a 2022-évi feeder ranglista. Az első tíz helyen végzett versenyző alkotja a 2023-as válogatott keretet.
1. Bakó Péter, 2. ifj. Sipos Gábor, 3. Sivák Mátyás, 4. Arató Soma Gergely, 5. Erdei Attila Csaba, 6. Bodzsár Norbert Márk, 7. Kocsis László, 8. Szabó Bence, 9. Walter Tamás, 10. Sólyom László.
Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/sorozateredmeny?sid=84
Köszönjük a Ponty-Centrum HE-nek a versenypálya biztosítását és azt a munkát, amit a kiváló halállományú vízért végeznek. Köszönet jár minden segítőnek, szervezőnek, akik munkájukkal hozzájárultak a verseny sikeréhez, továbbá gratulálunk minden résztvevőnek!

XII feeder ob dont 1

XII feeder ob dont 2

XII feeder ob dont 3

XII feeder ob dont 4

XII feeder ob dont 5