Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

Idén Franciaországban, Gravelines térségében került megrendezésre a XXVIII. Női Horgász Világbajnokság, amely augusztus 21-én, vasárnap ért véget. A női horgász világranglistán a jelenleg második helyet elfoglaló magyar válogatott ennek a kivívott pozíciónak megfelelően, felkészülten és elszántan utazott ki a világeseményre.

IMG_1082_1280.jpg

A befektetett munka ezúttal is meghozta a gyümölcsét, az eredmények önmagukért beszélnek. A végig nagy csatát hozó kétfordulós verseny győztese a házigazda Franciaország csapat lett 31 ponttal. Az ezüstérmet a Magyarország válogatottja szerezte meg 32 ponttal, mindössze 1 ponttal lemaradva. A 3. helyezett Lengyelország lett 42 ponttal.

A csapat tagjai: Magyar Gábor kapitány, Walter Tamás másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Gyulánszki Nikolett, Katus-Farkas Judit, Dr. Kulcsár Aranka, Rudnai Csilla, Savanyó-Kovács Hajnalka, Walter-Barna Diána versenyzők; Barna Szilárd, Gyulánszki Sándor, Gyulánszki Sándorné, Jerabek Antal, Katus Gyula, Kovács Dániel, Kovács János, Nedvesi János és Rudnai Attila segítők. 

IMG_1103_1280.jpg

Az egyéni versenyben szintén szép magyar sikerekről lehet beszámolni. Az aranyérmes a holland Anja Groot lett 3 ponttal, az ezüstérmet Walter-Barna Diána szerezte meg szintén 3 ponttal, aki a fogást tekintve mindössze 48 grammal maradt le az aranyéremről. A dobogó harmadik fokára is magyar versenyző állhatott, Savanyó-Kovács Hajnalka összesen 4 pontot szerzett. Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a nemzeti válogatott a 3 megszerzett éremmel a legeredményesebb nemzet lett a világbajnokságon, így az ezüstök és a bronz is aranyosak lettek a számunkra!

 A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét.  

Gratulálunk minden élsportoló Horgászhölgynek és sportvezetőnek a sikeres eredményekhez!

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2022. augusztus 22.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!