A feeder klubcsapatok 2022. augusztus 12–14-között megrendezett seregszemléjére 16 csapat adta le nevezését és kezdte meg a felkészülést a Nagykunsági-főcsatornán. A rendkívüli szárazság miatt a partoldalban élő darazsak kirajzottak a versenyzők által kevert édes etetőanyagokra, olyan mértékben ellepve a horgászhelyeket, hogy a versenybizottság – a csapatokkal egyeztetve – a verseny helyszínét áthelyezte a Szolnok melletti Alcsi-szigeti Holt-Tisza versenypályájára.

Ez némi kényelmetlenséget okozott a résztvevőknek mivel a szállásukat az eredeti versenyhelyszín közelében foglalták le, de az egészség védelme érdekében mindenki elfogadta, és egyetértett a döntéssel. Az Alcsi-szigeti versenypálya cserébe olyan fogásokkal kényeztette el a versenyzőket, ami végkép feledtette a nehézségeket. Az Alcsira jellemző törpeharcsa-állomány ugyanis – köszönhetően a szisztematikus gyérítésnek – alaposan megcsappant, a megnövekedett élettérben a törpék is nagyobbra tudtak nőni, és előkerültek a szép kárászok és dévérek is. A fogások megoszlása kb. 30/70% volt a fehérhalak javára.
A Maros–WalterLand csapata az első forduló eredményével rögtön benyújtotta igényét a bajnoki címre, 11 pontos eredményük mutatta, hogy jól mérték fel a pálya megváltozott arculatát. Az Energofish–HHNHE Feeder Team 18,5 pontja is meggyőző volt, majd a Timár Mix csapata következett a sorban. A második fordulót követően a Maros–WalterLand tovább növelte előnyét, és a második-harmadik helyen sem történt változás, igaz, itt csupán 5 pontra csökkent a két rivális társaság között a különbség. A bajnoki cím már szinte elkelt, de a dobogó további fokaiért nagy küzdelem volt várható. A sorsolási rács az utolsó fordulón az Energofish–HHNHE csapatából Szabó Bencének egy abszolút szélső hellyel kedvezett, a Timár Mixes fiúk pedig több szektorban is a darálóba kerültek. Az addig negyedik Carp Zoom – Molnársziget Feeder Team pedig rákapcsolt és nagyot hajrázva előzni tudott a célegyenesben.
A Maros–WalterLand (Bakó Péter, Csillag László, Erdei Attila Csaba, Sivák Mátyás, Vidó Ferenc, Walter Tamás versenyzők, Borda Zsolt csapatvezető, Lipák András edző, Vidó Roland, Wellner Gábor, Varga József és Tóth Dzsenifer segítők) ahogy az várható volt újból – immár negyedszer – nyerte meg a feeder klubcsapat bajnokságot, ráadásul zsinórban harmadszor sikerült ez. A második helyet az Energofish–HHNHE Feeder Team (Szabó Bence, Sólyom László, Frankó Zoltán, Raffer Kristóf, Ujszászi Dániel, Varsányi Miklós versenyzők, Csendes Zoltán csapatvezető, Lázár József edző, Sisa József és Kiss Péter segítők) csapata szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig a Carp Zoom – Molnársziget Feeder Team (Ladányi Béla, Végh Tamás, Kocsis László, Bakos Bálint, Szabó Tamás, Tóth Henrik versenyzők, Baráti József csapatvezető, Pataki Zoltán edző, Déry Máté, Túri Pál és Nedvesi János segítők) állhatott fel.
A 2023-as feeder klubcsapat világbajnokságra – ami Írországban lesz –, reményeink szerint az első két helyen végzett csapat utazhat.
Köszönjük a Közép-Tiszavidéki Horgász Egyesületek Szövetségének a verseny lebonyolításához nyújtott segítségét!

Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=661

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5007948682644125&type=3

VII feeder klubcsap ob 1 1

VII feeder klubcsap ob 1

VII feeder klubcsap ob 2

VII feeder klubcsap ob 1 2

VII feeder klubcsap ob 2 1