2022. július 28–31. között rendezte meg a MOHOSZ Kaposvár mellett, a Deseda-tavon a XII. Feeder Országos Bajnokság középdöntőjét, amelyre a 2021. évi feeder ranglista első 40 helyezettje mellett az elődöntőből továbbjutó negyven versenyző mérhette össze tudását. 

P1002434-XII.Feeder_középdöntő.jpg

Sajnos, néhány elődöntőből továbbjutó lemondta a versenyt, de a mezőny a sorrendben következőkkel feltöltésre került, így 80 versenyző kezdte meg a középdöntőre a felkészülést. A kötelező edzésnapot követően az első fordulóban kisorsolásra kerültek a rácsok, amelyek minden versenyzőnek tartalmazták a szektorait minden további fordulóra. A rács úgy készült, hogy a 2021. évi feeder ranglista első 16 versenyzője kettesével került kiosztásra a nyolc szektorban, így minden fordulóban, minden szektorban két „top” versenyzővel kellett megküzdenie a résztvevőknek. A konkrét helyeket a kiemelt helyek figyelembe vétele mellett csak az adott forduló reggelén sorsolták ki, amit akár élőben is lehetett követni a www.ranglista.mohosz.hu oldalon. A Desedán felértékelődött a pontos, távoli, 55-65, de akár 80 méterre történő horgászat, az utolsó két fordulóra azonban már a halak közelebb is foghatók voltak. A verseny sajátossága volt, hogy akár 2-3 féle ízvilágú etetőanyag is kellhetett, nem volt elég egyetlen ízesítés. Szép dévéreket, kárászokat és beugró pontyokat kellett megfogni, de több süllő és harcsa is tiszteletét tette az etetésen. Ha a ragadozók megjelentek, addig nem lehetett keszeget fogni, míg azok kifogásra nem kerültek. A versenyen a tét a döntőbe jutás volt, ami a következőknek sikerült: első helyen Erdei Attila Csaba végzett, aki mind a négy fordulóban nyerte szektorát, így hibátlan teljesítménnyel, 4 ponttal nyerte a középdöntőt. Világbajnokunknak igen szép éve van, hiszen 13 szektoregyest horgászott eddig megszakítás nélkül, ami példa nélküli a versenysport történetében. A dobogó második fokára Szabó Bence állhatott fel, a fiatal tehetséges versenyző csak 5 pontot gyűjtött. Bakó Péter csak egyetlen pont hátránnyal szorult a dobogó harmadik fokára. A verseny lebonyolításáért köszönetünket fejezzük ki a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetségének és a Kaposvári Sporthorgász Egyesületnek.

P1002401-XII.Feeder_középdöntő.jpg

A középdöntőből továbbjutók: Erdei Attila Csaba, Szabó Bence, Bakó Péter, ifj. Sipos Gábor, Vidó Ferenc, Walter Tamás, Varsányi Miklós, Fias Dénes, Kiss Péter, Tóth Henrik, Sólyom László, Földesi János, Bodzsár Norbert Márk, Gábor András, Gyalus István, Raffer Kristóf, Kálló Kornél, Kocsis László, Végh Tamás, dr. Bagdi Árpád Gyula, Arató Soma Gergely, Sivák Mátyás, Papp József, Pechnyó Gergely József, Szabó József, Timár Szabolcs, ifj. Jerabek Antal, Balog Áron, Wellner Gábor, Frankó Zoltán Tibor, Bánfi János, Szüts Imre, Németh Balázs, Nagy Martin, Kéri Dominik, Bakos Bálint, Hajdú Tamás Adrián, Hanuta Ferenc, Pocsai Márk, Erdei Attila.