2022. július 9–10-én Kiskunhalason, az Ezüst-tavon rendezte meg a MOHOSZ a bajnokság 2. elődöntőjét, amelyen 30 versenyző három egyenként tízfős szektorban küzdött a továbbjutásért.

A víz már, hiszen a methodbajnokság több elő- és középdöntője is megrendezésre került már ezen a versenypályán, de most a rakós botos horgászok is megtapasztalhatták az itt lakó halak erejét. Az nem volt kérdés, hogy a 11,5 méteres – vagy akár rövidebb – távra is kicsalogathatók a halak, de hogy vajon a jellemzően pelletes vízen működik-e a kukorica és egyéb magvak keveréke, az igen. Éppen ezért mindenki hozott magával bőven mindkét csalogatóanyagból, de végül a kukoricás-magos etetés bizonyult eredményesebbnek. A 8 literes limitet sokan a csemege és főtt takarmánykukorica mellett kenderből, búzából, repcéből és kölesből állították össze. Nem a halak etetésre csábítása volt a legnagyobb kihívás, hanem azok biztonságos szákba terelése. Rengeteg ponty és amur lemaradt, ami miatt sokan bosszankodtak. Akinek sikerült a horog méretét, tömegét és anyagvastagságát összehangolni a bot gumizásával, az kevesebb halat veszített. A pálya viszonylag egyenletes volt, a kiemelt helyek mellett a belső pozíciókról is jól lehetett fogni. A nehezítő körülmények ellenére – vasárnap erős szél tette próbára a botokat – szép fogások születtek, és horogra akadt több 10 kg feletti ponty is. A két forduló során 1843 kg halat mérlegeltek a versenybírók. A verseny legtöbb halát Magyar Gábor fogta a második fordulóban. A világbajnok versenyző második fordulós fogása meghaladta a 80 kg-ot. A verseny legnagyobb halának Csővári Tibor örülhetett, a szép ponty 13 500 grammot nyomott a mérlegen.

A versenyt 2 ponttal és hibátlan horgászattal Magyar Gábor nyerte, második lett Tomozi Tamás 4 ponttal, a harmadik helyen Horváth Zsolt végzett 5 ponttal.

A versenysorozatból még hátra van egy elődöntő, ami után kiderül az egyes elődöntőkből továbbjutók pontos száma, de az előzetes számítások szerint 12 versenyző várhatja majd a döntőt.

Részletes eredmények:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=651