20 csapat, összesen 160 versenyző részvételével került megrendezésre a LIX. Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokság Szegeden a Maty-éri evezőspályán.

Az első fordulóban a 10 kilogramm körüli átlagfogások zömét a pontyok adták. A viharos szél feladta a versenyzőknek a leckét, nem volt egyszerű a hosszú rakós botokat kezelni. A csapatversenyben a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség csapata nagy fölénnyel vezetett az első forduló után. A nyolc főből hatan szektoregyest horgásztak, így összesen 14 ponttal várták a folytatást. Második a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének csapata lett 40 ponttal, harmadikként a Közép-Tisza Vidéki Horgászegyesületek Szövetségének csapata 55 pontot gyűjtött.

A második napra közel 30%-kal nőttek az átlagfogások és továbbra is a pontyok alkották a zsákmány közel 90%-át. A második fordulóban is megőrizte vezető helyét a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség csapata, így a tagszövetségi csapat országos bajnokságok története során harmadszor nyertek. Az ezüstéremnek a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének csapata örülhetett, míg a bronzérem a Közép-Tisza Vidéki Horgászegyesületek Szövetségének versenyzőinek nyakába került.

Az egyéni versenyben az alábbiak álltak a dobogón:
U15: 1. Somogyi Tibor, 2. Rojkó Balázs, 3. Forrai Márk
U20: 1. Kiss Martin János, 2. Palotai Marcell, 3. Rácz Kristóf
Női: 1. dr. Kulcsár Aranka, 2. Rudnai Csilla, 3. Szücs Éva
Masters: 1. Serman László, 2. Faragó Róbert, 3. Ihász József
Felnőtt: 1. Pozsonyi Csaba, 2. Kovács Gergely, 3. Decsi Péter
Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=646