2022. június 17–19-én rendezte meg a MOHOSZ a legnépesebb bajnokság középdöntőit. Három helyszínen (Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó; Kiskunhalas, Ezüst-tó; Püspökladány, 5-ös-tó) összesen 120 versenyző küzdött a döntőbe jutásért.

A három közül a püspökladányi volt talán a legnehezebb, hiszen ez a tó sokak számára ismeretlen volt, bár a másik két vízen sem pont az történt, mint amire a legtöbben számítottak. Míg Székesfehérváron és Kiskunhalason nagyon sok halra kellett horgászni (tonnákban volt mérhető az összfogás), itt jóval szerényebb eredmények születtek, bár kapitális példányok is horogra akadtak. 

A középdöntőbe jutás ponthatárát 12-13 pont körülire becsülték, így az utolsó fordulóban egyeseknek már csak egy örömpeca volt a célja, míg mások minden erejüket és tudásukat bevetve igyekeztek menteni a menthetőt.

Székesfehérváron Bodzsár Norbert végzett az első helyen 5 ponttal, az ugyancsak 5 pontos, de kevesebb fogott súllyal záró Krár Imre előtt. A harmadik Péntek Dusán lett 6 ponttal.
Eredmények: http://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=628
Kiskunhalason az elődöntőt is megnyerő Skultéti Dorián lett az első hibátlan horgászattal, 3 ponttal. Gyimesi Bence és Németh Balázs 5-5 pontot szerezve, fogott súly alapján osztozott a dobogó 2. és 3. helyén.
Eredmények: http://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=627
Püspökladányban Szabó Bence lett az első 5 ponttal, őt Tóth Bálint követte a dobogón 7 ponttal, majd Fekete Csaba következett 8 ponttal.

A negyvenfős döntőbe a három helyszínről a következő versenyzőknek sikerült bejutnia:

Bakó Péter, Balog Áron, Balogh Kálmán, Berényi Gábor, Bodzsár Norbert Márk, Boros László,
Csanádi Lajos, Csanádi Roland Lajos, Cserepes Tamás, Csővári Tibor, Debrődi Attila, Dunai Norbert, Faragó Attila, Fekete Csaba Péter, Gábor András, Gyimesi Bence, Hetzmann Viktor
Irázi Ádám Gyula, Kató József, Kiss Gergely, Krár Imre, Lipák András, Marosi Péter, Nagy Martin, Németh Balázs, Novák János, Papp Zoltán, Péntek Dusán, Petrovics Richárd, Raffer Kristóf, Skultéti Dorián, Szabó Bence, Szőke József, Takács Attila Jácint, Tóth Bálint, Török Zoltán, Tranker Balázs, Ujszászi Dániel, Végh Attila Edvin, Zsohár Gábor.

Folytatás az Abért-tavon szeptember 16–18-án!

VII method kozep 1 1

VII method kozep 1

VII method kozep 3

VII method kozep 4

VII method kozep 2