A Magyar Országos Horgász Szövetség 2022. május 20–22-én Szegeden, a Maty-éri evezőspályán rendezte meg a XLV. Női, XX. Veterán, XVI. Mozgáskorlátozott, VI. Masters, I. Utánpótlás U20 Feeder Országos Bajokság, és a II. MOHOSZ–BHSHE Siketek Úszós Kupa és III. MOHOSZ–BHSHE Siketek Feeder Kupa fordulóit.

Ugyanezen a versenypályán kerül majd megrendezésre június 11–12-én a XIV. Veterán, a IV. Masters és a XXIII. Mozgássérült Világbajnokság is. Az első napon a felmelegedő vízben a pontyoké volt a főszerep. Ahhoz, hogy egy szektorban valaki dobogós helyen végezzen15 kiló feletti fogásra volt szüksége. A második napon sem csökkent a halak kapókedve, Csala Tibor és Erdei Attila 30 kg fölött mérlegeltek. Horgászatukat elismerő jelzőkkel illették a júniusi világbajnokságra készülő külföldi megfigyelők is. A siketek úszós kupáját Gács László nyerte, a második helyezett Zsiborács Zoltán és a harmadik Felföldi Zoltán előtt. A feedereseknél Szilfai István, Budavári Attila László és Fülöp Attila állhatott dobogóra.

A harmadik napon is szép eredmények születtek. Továbbra is pontyra volt érdemes horgászni, a kárászozással csak néhányan tudtak jobb eredményt elérni.
A női és az U20-as kategóriákban már bajnokokat is avattak.
A nőknél a visszatérő Savanyó-Kovács Hajnalka nyert rendkívül szoros küzdelemben Gyulánszki Nikolett és Walter-Barna Diána előtt. Mindhárman 6 pontot szereztek, így a helyezésekről a fogott súly döntött.
Az U20-as feeder kategóriában a három esélyes közül Bodzsár Norbert diadalmaskodott Smányi Szabolcs és Vidó Roland előtt.
A mozgáskorlátozott, a veterán és a masters kategória versenyzői a 4–6. fordulóban javíthatnak.

Részletes eredmények az alábbi linken:

http://ranglista.mohosz.hu