2022. április 30-án és május 1-én Pakson, a Füzes-tavak IV-os számú versenytaván folytatódtak a VII. Method Feeder Országos Bajnokság küzdelmei, melynek a tétje most is a középdöntőbe kerülés volt.

A versenypálya új, ezért jórészt ismeretlen még a versenyzők körében, noha több előverseny is megelőzte a bajnokságot. A Paksi Atomerőmű Horgászegyesület hasznosításában lévő vízterület minden szempontból ideális pályának bizonyult. Az infrastruktúra, a páratlan természeti környezet, a szervezők hozzáállása a versenyekhez mind kellettek ahhoz, hogy egy emlékezetes elődöntőt lehessen itt megrendezni. A versenyre 43 fő kezdte meg a felkészülést a kötelező edzésnapon. A versenypálya kitűzése miatt 16 kiemelt hely volt a versenyen, így a mezőny háromnegyede élhetett az ezek nyújtotta lehetőségekkel. A verseny fő hala a ponty volt – 1-2 kg közötti súlyban –, illetve a tenyeres kárászok, bár ezeket mindenki igyekezett elkerülni. A maximális dobástávolságot korlátozni kellett, mivel a szektorok egymással szemben kerültek kijelölésre. Az A és D szektor mindkét napon jobban muzsikált, a C és B szektorokban nehezebben ment a halfogás. Az első fordulót követően egy versenyző jelezte, hogy nem tudja folytatni a versenyt, így „lyuk” keletkezett a szektorban, egy másik versenyző pedig úgy gondolta, hogy a második forduló utolsó két órájában már nem kíván horgászni, így összepakolt és szó nélkül elhagyta a versenypályát. Természetesen ez a versenyből történő kizárását jelentette – a további szankciókat a Versenysport Döntőbíróság fogja majd meghozni –, de a többiek tisztességgel végigküzdötték a versenyt. Nem volt könnyű túljárni a pontyok eszén, de a jó váltásokkal, vagy a kitartó pontos horgászattal el lehetett őket csípni.

VII. Feeder Elődöntő 1

Az elődöntőt hibátlan teljesítménnyel, két szektorgyőzelemmel Teierling Attila nyerte meg 2 ponttal, a második helyen Jónás Robin végzett 3 ponttal, Letenovics Gábor pedig bronzérmes lett 5 ponttal. Az elődöntő legjobb fogását Jónás Robin könyvelhette el a második fordulóban fogott 50 700 grammos terítékével.

VII. Feeder Elődöntő 3

A középdöntőbe az első 9 versenyző jutott tovább, de a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület jóvoltából senki sem távozott üres kézzel, minden versenyző dr. Kalotás Zsolt színvonalas kiadványát, az Élet a Brinyón című, a Dunaszentgyörgyi-láperdő Természetvédelmi Terület élővilágát bemutató könyvet kapta ajándékba.

A középdöntőbe jutott versenyzők: Teierling Attila, Jónás Robin, Letenovics Gábor, Zsohár Gábor, Varga Olivér, Mayer Ferenc, Lipák András, Nagy Ferenc, Dunai Norbert.

VII. Feeder Elődöntő 4