A II. Harcsafogó Országos Bajnokság első fordulója a Kisgyalán melletti Hársasberki-víztározón került megrendezésre 2022. április 19–23. között.

A bajnokságra idén 9 csapat nevezett be. A háromfős harcsafogó brigádok 96 órán keresztül próbálták kapásra bírni a bajszosokat. Az időjárás most is megtréfálta a mezőnyt, sokszor repkedtek a hajnali mínuszok, vagy orkán erejű szél cibálta a fákat, máskor pedig akár 20 Celsius-fokig is felszaladt a hőmérő higanyszála. Egyszóval volt minden, ami megnehezítheti a harcsafogók dolgát. A versenyzőket azonban nem olyan fából faragták, hogy kifogjon rajtuk az időjárás. A nehézségek ellenére azért szép fogások születtek.

A Catfish boys (Belicza Bence, Belicza Károly, ifj. Pölöskei Tibor) egy közel 73 kg-os harcsával tette emlékezetessé ezt a fordulót, de a Fertő tavi Harcsahorgászok (Félix István, Pummer László, Szabó József) is egy közel 72 kg-os példánnyal iratkoztott fel a listára. A verseny az utolsó pillanatában is tartogatott meglepetést, hiszen a dobogó harmadik foka a lefújás előtt két perccel kifogott 20 kg-os harcsával dőlt el.

Folytatás ősszel, a Leveleki-víztározón!

Az első forduló végeredménye:

1. hely: Catfish boys (Belicza Bence, Belicza Károly, ifj Pölöskei Tibor) 2 db hal 101 920 gramm 1 pont

2. hely: Fertő tavi Harcsahorgászok (Félix István, Pummer László, Szabó József) 1 db hal, 71 500 gramm 2 pont

3. hely: Rábaközi Harcsalesők (Czetin István Róbert, Németh Ferenc, Ódor Ármin) 3 db hal 39 380 gramm 3 pont

Részeletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=587

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4697814640324199&type=3