2022. április 15–16-án Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tavon és Kiskunhalason az Ezüst-tavon vette kezdetét a VII. Method Feeder Országos Bajnokság. A palotavárosi tavon 50, míg az Ezüst-tavon – egy visszalépés miatt – 39 versenyző indult el. A verseny célja a középdöntőbe kerülés volt, amire az előzetes kalkuláció szerint Székesfehérváron az első 11 főnek, a Kiskunhalasi helyszínen pedig az első 8 főnek volt esélye. (Végleges létszám csak a bajnokság utolsó elődöntőjének lezárulta után alakul ki).

A tavak adottságainak megfelelően a szektorok egymással szemben kerültek kitűzésre, így biztosítva az egyenlő feltételeket. A versenyzők zöme már szerdán megkezdte a felkészülést a versenyre, de a kötelező csütörtöki edzésnapon már telt házzal üzemeltek a versenypályák. Az első fordulón kellemes, tavaszias időjárás fogadta a mezőnyt, ami a fogásokon is meglátszott. Mindkét helyszínen bele kellett kapaszkodni a haltartókba a mérlegeléskor, hiszen a szektorgyőzelmet érő fogások az 50-60 kg-ot is meghaladhatták. Többeknek is gondot okozott a haltartók 20 kg-os „limitje”, amin akár értékes helyezési számok is múlhattak. Erre érdemes lesz jobban odafigyelni a következő versenyeken. A második fordulóra egy hidegfront tette próbára a versenyzőket. Az erős szél időnként heves széllökésekkel nehezítette a pontos horgászatot. Szerencsére a halak kapókedvét nem befolyásolta a kicsit zordabb időjárás, ebben a fordulóban is szép fogások születtek. Mindkét tó jól vizsgázott, nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbb versenyhelyszínek közé.

Székesfehérváron Cseh Attila hibátlan horgászattal, két ponttal és 94 240 grammal szerezte meg az elsőséget, a második helyen végzett Takács Attila Jácint (3 pont 142 520 gramm), és a harmadik helyezett Csanádi Lajos Roland (3 pont 107 540 gramm) előtt.

Kiskunhalason Skultéti Dorián horgászott hibátlanul, így 2 ponttal és 111 725 grammal szerezte meg az első helyet. Második lett Gábor András 4 ponttal és 91 375 grammal, a harmadik helyet Nagy Atádnak sikerült megszereznie 5 ponttal és 80 200 grammal.

A középdöntőbe a következő versenyzők jutottak tovább:

Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó
Cseh Attila, Takács Attila Jácint, Csanádi Roland Lajos, Csendes Zoltán, Gál Tamás, Nyúl János, Homoródi Szabolcs Gábor, Recsó István, Abonyi György, Berényi Gábor, Kovács László

Kiskunhalas, Ezüst-tó
Skultéti Dorián, Gábor András, Nagy Atád, Stix Milán, Balogh Tamás, ifj. Kerekes Ernő, Polyák Csaba, ifj. Glück József

Részletes eredmények:
Palotavárosi Felső-tó: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=586
Ezüst-tó: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=583

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4684254751680188&type=3