Az OB zárófordulóit az eredetileg kiírt időponthoz képest négy héttel halasztani kellett, mivel a verseny helyszínére egy másik rendezvényt szerveztek. Az új időpont október 16–17. lett, a mindent eldöntő forduló helyszíne pedig a Tisza-tó Abádszalóki-medencéje.

Az új időpont a víz lehűlése és ezzel együtt a vízi növényzet gyérülése miatt jobbnak is tűnt, és a gyönyörű őszies időjárás is szép fogásokat ígért. Ennek ellenére az edzésnapokon résztvevő csapatok meglepődve tapasztalták, hogy az öböl lehűlő vizéből a halak jó része kivándorolt az élő Tiszára. Ez okozott egy kis fejtörést a versenyzőknek. A fordulók minden nap reggel 8 órakor kezdődtek, és minden csapatnak 6,5 óra állt rendelkezésére, hogy a lehető legtöbb halat mérlegelőcsőbe fektesse. A versenyidő leteltével voltak, akik boldogan, mások csalódottan kötöttek ki. A versenyen a sügérek domináltak. A statisztika szerint az 520 fogott hal a következő fajokból állt össze: 9 csuka, 2 süllő, 1 harcsa, 96 balin és 412 sügér.

A versenysorozat egészét nézve az 5. forduló adta a legtöbb és a legnagyobb halat is. Mérten András 157 cm-es harcsája lett az OB legnagyobb hala. A Fazekas Barnabás – Varga Levente páros négy csukájából pedig kettő egy méternél is hosszabb volt.
Az 5. forduló eredménye:

I. Mérten András – Enzsöl Gábor
II. Fazekas Barnabás – Varga Levente
III. Gégény Viktor – Bosánszky Péter

A hatodik forduló az ötödikkel megegyező forgatókönyv szerint zajlott.
A fogási lapok eredményeit összesítve ismét halakban bővelkedő versenyt zártak az indulók. A hatodik fordulóban összesen 326 hal került mérésre, halfajokra bontva: 6 csuka, 99 balin és 221 sügér akadt horogra. A forduló legnagyobb halát, egy 98 cm-es csukát Átol Péter fogta.
A 6. forduló eredményei:

I. Gégény Viktor – Bosánszky Péter
II. Kemecsei Zoltán – Fürtös Attila
III. Turi János – Átol Péter

A XXI. Csónakos Pergető Országos Bajnokságot Gégény Viktor – Bosánszky Péter páros nyerte 17 ponttal. Ez a bajnokság történetében példaértékű eredmény.
A II. helyen huszáros hajrával Mérten András – Enzsöl Gábor páros végzett 59 ponttal. A III. helyezett szintén 59 ponttal, a Varga Pál – Dancsosi Miklós páros lett.

Részeletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=507