A XL. Klubcsapat Világbajnokságon újabb szép eredmény született. A 23 nemzet klubcsapatát felvonultató világbajnokságon a Magyarországot képviselő 2020. évi Klubcsapat OB győztes WalterLand–Daiwa Team bronzérmet szerzett.

A XL. Klubcsapat Világbajnokságra Szerbiában, Újvidéken került sor 2021. október 16–17-én, a DTD-csatornán. A versenypálya nem ismeretlen a magyar versenyzők számára, hiszen több úszós világbajnokság, Európa-bajnokság és feeder világbajnokság is került már itt megrendezésre. A WalterLand–Daiwa Team (Walter Tamás, Nagy András, Csillag László, Bajcsi András, ifj. Varga József, ifj. Szénási Béla versenyzők és Csomor Péter, Borda Zsolt, Varga Bea, Pocsai Márk, Decsi Péter, Monostori Bence, Varga Zoltán segítők) közül többen már ismerősként köszöntötték a versenypályát. A tavaszi vagy nyári versenyeken tapasztaltaknak most a hideg októberi időjárásban nem sok hasznát vette a csapat. Sekély, letisztult és hideg víz fogadta a mezőnyt. Kellemetlen ködös-esős őszi időjárás nehezítette meg a versenyzők dolgát. Nagyon kevés halra – és rendkívül aprókra – kellett horgászni a végletekig lefinomított szerelékekkel. 20-24-es horgokkal lehetett csak a pár dekás bodorkákat, sneciket és gébeket kapásra bírni. Az E szektor kivételével 1-2 kilogrammnál nem születtek nagyobb fogások, de sokan küzdöttek akár 400-500 gramm halért is.

A magyar csapat az első fordulót a 6. helyen zárta, de a második fordulóra minden tartalékot mozgósítva egy bravúros hajrával sikerült a dobogó harmadik fokára felállniuk. Walter Tamás szavaival élve: „Ezt a harmadik helyet most megnyertük.“

A XL. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságát az ASD Oltrarno Colmic (Olaszország) csapata nagyon megérdemelten nyerte meg, második lett a Robinson Team (Lengyelország).

Gratulálunk a WalterLand–Daiwa Teamnek! Ez az újabb siker is erősíti a hazai horgász versenysport pozitív megítélését a világban.