A FIPSed 2021-re meghirdette az I. Masters Feeder Világbajnokságot, ami a tervek szerint Spanyolországban került volna megrendezésre. Azért a feltételes mód, mert ezt időközben elhalasztották. Nem úgy a hazai bajnokságot, amit pont azért írt ki a MOHOSZ OVHB, hogy a világbajnokságra ki tudjon állítani egy ütőképes versenycsapatot.

A masters kategória a feeder esetében is az 55 év feletti korosztálynak biztosít részvételt. Felső korhatár nincs, egyelőre veterán kategóriát nem tervez a nemzetközi szövetség (ifjúságit és nőit azonban igen). A hazai feedermezőnyben eddig is indultak masters korú versenyzők, így komoly érdeklődésre lehetett számítani. A bajnokság 2021. augusztus 20–22-én a Gyomaendrőd melletti Fűzfászugi-holtág versenypályáján került megrendezésre. A versenyre 22 versenyző nevezett be, így kényelmesen elfért mindenki. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége jó házigazdája volt a versenynek, és a fogásokra sem lehetett panasz. Működött a vízközti dévérezés is, de érdemes volt egészen rövid távon, sokszor akár csak a parttól 8 méterre nagyobb kárászokra, pontyokra horgászni. Az A és B szektorokat rendre 15 kg körüli zsákmánnyal lehetett megnyerni. A sorsolási rács nem engedte azt, hogy bárki kétszer üljön kiemelt helyre, bár a szélső helyek most nem voltak kiemelkedőek.
Az I. Masters Feeder Országos Bajnokságot végül meggyőző fölénnyel Erdei Attilának sikerült megnyernie mindössze 3 ponttal. Ez azt jelenti, hogy minden fordulóban nyerte szektorát, és büszkén emelhette a magasba a vándorserleget, amit egy évig őrizhet. A második helyen Ambrus Tibor végzett 5 ponttal, míg a bajnokság bronzérmese Papp József lett 7 ponttal. Jövőre még több masters versenyzővel számolunk a bajnokságban.

Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=562