A legnépszerűbb szakágunk döntőjére 2021. július 30. és augusztus 1. között került sor a Maconkai-víztározó „Kis-Maconka előtározóján“. A középdöntőkből a negyven legjobb versenyző jutott a döntőbe, ahová az ott elért pontjaikat hozták csak magukkal, a fogott súlyokat nem.

A versenypálya a selejtezők és egy középdöntő során már bemutatkozott. Kora tavasszal még működött a klasszikus, etetőanyagos methodozás, de ahogy melegedett az idő, úgy élénkültek fel a törpeharcsák is, amik minden szemcsés anyagra ugrottak. Ezért nem maradt más lehetőség, mint az, hogy tisztán csemegekukoricát juttassanak be a versenyzők, és erre az alapra üres methodkosárral ráhorgászva, mintegy „bomb feederezve” próbálják meg a pontyokat, kárászokat, compókat és szép dévéreket megfogni. Érdemes volt rövid távot választani, hiszen annál gyorsabb lehetett a peca. A versenyt beárnyékolta egy sajnálatos esemény – amelyről már olvashattak egy közleményt itt az oldalunkon –, ami a végeredményt is befolyásolta. Az eset kivizsgálása után a Horgász Versenysport Döntőbizottság határozata értelmében a magyar bajnok Bakó Péter lett, és ezzel mindkét feeder szakágban sikerült bajnoki címet szereznie. (Bakó Péter a feeder klubcsapat, a method feeder klubcsapat és a feeder országos bajnokság bajnoki címeit is magáénak tudhatja.)
Második helyen Tóth Bálint végzett, míg a harmadik helyet Bodzsár Norbert Márk szerezte meg. Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=559

A döntővel lezárult a Method feeder ranglista 2021. is, ahol 157 ponttal szintén Bakó Péternek sikerült az élen végeznie. A ranglista első tíz helyezett versenyzője alkotja a 2022. évi válogatott keretet.

VI._MOB_1.jpg

Válogatott kerettagságot szereztek: Bakó Péter, Szabó Bence, Bodzsár Norbert, Novák János, Balog Áron, Petrovics Richárd, Tóth Bálint, Petrovics János, Kiss Péter, Nagy Martin.