Az I. Női Pontyfogó Országos Bajnokság 2021. 07. 01–04-ig Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározón került megrendezésre. A verseny ötlete már sokkal korábban megszületett, de csak idén nyílt lehetőség a lebonyolítására.

A verseny januári meghirdetése után a vártnál több nevezés érkezett, de egy csapat visszalépésével végül nyolc párossal zajlott le a 72 órás verseny. Egyelőre csak egy fordulóban mérkőzhettek meg a pontyhorgász hölgyek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel – a nevezők arányában – ez a jövőben biztosan változni fog. A helyszín kiválasztásánál fő szempont a kiváló infrastruktúra és az egyedülálló halállomány volt, amit természetesen a versenyeredmények később igazoltak is. A nyolc párost a férfiválogatottból már jól ismert versenyzők tanácsai segítették, de három napon keresztül az etetést, csalizást és halfárasztást a versenyző lányoknak önállóan kellett megoldaniuk. A versenypályát a víztározó gátján jelölték ki, mivel a korábbi férfi OB-hoz hasonlóan ez a legegyenletesebb rész a tavon. A végeredményt összehasonlítva – az eddigi körülbelül tízéves statisztikával mindent egybevetve – a 3. legjobb eredmény született, ami megsüvegelendő teljesítmények számít, főleg úgy, ha számba vesszük a két 20 kiló feletti kifogott példányt és a két tonna feletti összefogást.

I._noi_pontyfogo_2.jpg

Végeredmény: 1. Quickbaits Girls (Telinger Katalin – Törökné Bazsó Katalin) 621,64 kg, 2. Silverbaits (Dévai Anita – Horváth Ágnes) 327,395 kg, 3. Mrs Carp Team (Galambos Renáta Gizella – Kopitár Viktória) 322,465kg.

Legnagyobb hal: 22,000 kg Quickbaits Girls

Végeredmény: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=541