A mozgáskorlátozott versenyzők június 18-án Szegeden, a Maty-éri evezőspályán kezdték meg az országos bajnokságukat. 

A kilenc nevezett versenyző egyetlen szektorban horgászott, főként pontyokra. A versenyzők – érthető okból – segítőt is igénybe vehetnek, így párban horgásztak. Ők különböző mértékben segíthettek a versenyzőknek. Volt akinél ez akár az etetésben, vagy csak a szerelék kézbe adásában nyilvánult meg. A halat azonban minden esetben magának a versenyzőnek kellett megfognia. A háromórás fordulók a rendkívüli melegben pont elegendőnek bizonyultak, egy-egy fárasztó nap végén senki sem bánta, hogy idéntől újból a világbajnokságokon is érvényes időbeosztás szerint zajlik a bajnokság.
Szinte csak a rakós botok jutottak szóhoz és a csalogatóanyagok köre is leszűkült a kukoricára, de ez érthető, hiszen pontyra kellett horgászni és mint kiderült, sokra.

Dobogós_képek_-_7.jpg

A bajnokság Csala Tibornak indult parádésan, hiszen 4 ponttal zsebelte be az elsőséget, őt Jámbor János követi 11 ponttal a második helyen, míg Botos István kerekesszékes versenyző lett 14 ponttal a harmadik. A bajnokság július 30-án folytatódik újabb – vélhetőleg – három pontyos fordulóval.

Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=531