A meglepetések bajnoksága. 2021. május 28–30-án rendezte meg a MOHOSZ a klubcsapatok országos bajnokságát, amelyre 14 csapat adta le nevezését. A régről ismert és most bemutatkozó újonc csapatok már hétfőn, a hivatalos edzésnapokat megelőzően megkezdték a felkészülést.

A bajnokság tétje minden évben a következő évi klubcsapat világbajnokságra történő kijutás, és természetesen a magyar bajnoki cím megszerzése. A klubcsapatok soraiban régi, mondhatni törzsgárdának számító és frissen alakult baráti társaságokat egyaránt köszönthettünk, és több tagszövetség is indított csapatot. A verseny helyszíne a Debrecen melletti Látóképi-víztározó ami több országos bajnokságnak és megyei versenynek is otthonául szolgált már. A kristálytiszta vízben többek között dévérkeszegek, karikakeszegek, bodorkák, kárászok, compók és pontyok laknak, közülük kellett minél többet horogra keríteni. Az időjárás most annyiban kegyes volt, hogy bár az eső elkerülte a pályát, de a szél nem. A két „nadrágszárban” elhelyezkedő öt szektort minden nap tépázta a hol erősen süvítő, hol csak lágyan lengedező szél. A versenyen éppen ezért a match- és rakós botok jutottak főszerephez. A bajnokság első fordulója a Heves Horgász Teamnek sikerült a legjobban, öt versenyzőjük mindössze 6 pontja mutatta, hogy alaposan felkészült a pályából a Mochnács Sándor vezette Kovács Gergely, ifj. Katus Gyula, Nagy Benedek, Kökény József és Ujszászi Richárd versenyzőkből álló csapat. Az első fordulót a WalterLand–Daiwa (Borda Zsolt csapatvezető, Bajcsy András, Csillag László, Nagy András, ifj. Szénási Béla, ifj. Varga József, Walter Tamás versenyzők) és a Timár Mix (Timár Dóra csapatvezető, Csöregi Balázs, Kisjuhász Bence, Horváth László, Timár Dániel, Timár Gábor, Timár Szabolcs) hozta, mindkét csapat 18-18 ponttal várhatta a folytatást. A Sensas–MMX Team (Keresztes József csapatvezető, Magyar Balázs, Magyar Gábor, Füredi Krisztián, Szákovics Imre, Vörös-Torma Attila, Vancsák Péter versenyzők) 26 ponttal zárt, majd innen szétszakadni látszott a mezőny. 

Nagy kérdés volt, hogy az első forduló kiugróan szép eredményét meg tudja-e ismételni a Heves Horgász Team? Erre a másnapi 13 ponttal – ami újból a forduló legjobb eredményét jelentette – csattanós választ adott a csapat. Ekkor már mindenki nagy tétben mert fogadni arra, hogy az újonc összeállításnak – amelyben azért igen rutinos és eredményes versenyzők vannak – komoly esélye van a bajnokság megnyerésére. A dobogó további két fokáért a Timár Mix és a WalterLand–Daiwa még kemény küzdelemben voltak. A Horgászsport Szakszövetségi Iroda készítette rács az utolsó fordulóban is egymás mellé ültetett több esélyes versenyzőt. Ahogy az várható volt, a Heves Horgász Team már nem engedte ki kezéből a győzelmet, az utolsó fordulóban szerzett 10 pontjukkal feltették a koronát a bajnokságra, illetve a nyakukban tudhatták az aranyérmet is. Nagyon szép teljesítménnyel, 29 ponttal magabiztosan nyerték meg a bajnokságot, így ők képviselhetik hazánkat a jövő évi klubcsapat világbajnokságon. A két nagy vetélytárs közül most a Timár Mix került ki győztesen, az utolsó fordulóban 9 pontot szerezve összesen 47 ponttal léphettek fel a dobogó második fokára, míg a 56 pontot szerző WalterLand–Daiwa lett a harmadik. A legeredményesebb egyéni versenyző három hibátlan fordulóval, csupán 3 ponttal Csöregi Balázs (Timár Mix Team) lett, őt Kovács Gergely (Heves Horgász Team) és Kökény József (Heves Horgász Team) követik 4-4 ponttal. 

Gratulálunk minden résztvevőnek – különösen a dobogón végzett csapatoknak – és köszönjük a sportszerű, nemes küzdelmet!

Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=520

XIX-KlubOB_3-f-2.jpg