A tavasz lassan, óvatosan érkezett meg a hétvégére. Az idő kezdett kivirulni, de a víz még mindig nagyon hideg volt. Ez azonban már nem mindenhol zavarta a halakat.

Április 24–25-én újabb három helyszínen methodoztak a bajnokságra nevezettek. Gyulán a Munkácsy-tavon 16 fővel, Kiskunhalason az Ezüst-tavon 38 fővel, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón 38 fővel és Lukácsházán az Abért-tavon 21 fővel, összesen 113 fővel rendezte meg a MOHOSZ a VI. Method Feeder Országos Bajnokság újabb selejtezőit. Az időjárásra most nem igen lehetett panasz, az 1. selejtező hideg északi szeleit most egy fokkal enyhébb idő váltotta fel. A víz hőmérséklete azonban még kitartott a 10 Celsius-fok körül, a halak is megfontoltan, óvatosan mozogtak és a felmelegedés ellenére az étvégyuk sem jött meg . Az Ezüst-tavon nagyon pontos, precízen felépített stratégiára volt szükség ahhoz, hogy a szektor élén végezhessen valaki. Az etetésre itt főként feláztatott 2 mm-es aprószemű pelletet használtak a versenyzők, és a távok váltogatásával, vagy az alapozóetetés körbehorgászásával lehetett fogni a gyakran kapitális méretű pontyokat, amurokat. Itt darabszámra kevesebb, de egyedsúlyban nagyobb halakból állt a zsákmány. 

VI._MFOB_ABÉRT-TÓ_2_-_9.jpg

Az Abért-tavon az egy héttel korábbi selejtezőn megtapasztaltak működtek ismét. Az első fordulóban az itt megszokott szél most más irányból fújt, hátulról érte a pályát, ami ritkaságszámba megy. A halak rögtön megérezték, hogy valami eltér a megszokottól. A második fordulóra már helyreállt a szélirány, ez meghozta a pikkelyesek étvágyát. A zsákmány java most is darabos kárászokból állt, de közéjük már több ponty is beférkőzött, így halakban gazdag, izgalmas fordulót hozott a pálya. 

method_látókép_75.jpg

A Látóképi-víztározón is változékony időjárásban, erős szélben kellett megfogni a zömében keszegekből, kisebb pontyokból álló zsákmányt, amit azért színesített pár nagytestű hal is. Rövidebb és hosszabb távokon egyaránt lehetett próbálkozni, pici csalival ki a keszegféléket, ki a pontyokat vette üldözőbe. Az „A” szektor felé lejtett picit a pálya, az volt most a halasabb. Egy süllő is rákaffantott a nem éppen neki szánt csalira, és egy 8 kilós gyönyörű potyka is partra került az egyébként nagy halairól méltán híres vízből.

A Gyula melletti Munkácsy-tó új helyszínként került be a selejtezők közé, itt mindössze két szektorban versenyeztek a horgászok. A pálya most nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, nagyon kevés hal akadt horogra, sajnos több versenyző is hal nélkül úszta meg az egyes fordulókat.

Május 1–2-án újabb három helyszínen folytatódnak a selejtezők, amelyek végén már kialakul a középdöntőbe jutók köre. Május 3-án indul a sorsolás a középdöntő három helyszínére. Addig azonban még lehet szurkolni az utolsó selejtezőn indulóknak!

Eredmények:

Gyula, Munkácsy-tó https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=497

Kiskunhalas, Ezüst-tó https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=494

Debrecen, Látóképi-víztározó https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=496

Lukácsháza, Abért-tó https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=495