Malom-csatorna - 2021. 04. 17–18.

Visszanézve az utóbbi évek műlegyező fordulóira, nem meglepő, hogy az időjárás most sem „szponzorálta” a versenyt, pár nappal a verseny előtt még havazott, vasárnapra pedig esőt ígértek. Időben megérkezett a 20 versenyző a reggeli sorsolásra és egyeztetésre. A műlegyező verseny a megszokott módon párban zajlik, de délelőtt és délután más-más sorsolás szerint. A pár egyik tagja horgászik, a másik a pályabíró. Ennek több előnye is van, viszont a verseny így kétszer annyi ideig tart. A négyórás fordulók a megbeszélésekkel, helycserével stb. végül egy teljes „műszakot” kitettek. 

Volt is fáradtság a levegőben, amikor a több mint 10 órás horgászverseny után mindenki leadta a fogási listát. Sajnos nem telt sok időbe összeadni az eredményeket. Az első nap (szombaton) 15 halat fogtak a résztvevők, vasárnap pedig csak 10 beszámítható zsákmány akadt (ebes pisztrángok, domolykók és egyéb békés halak). A kis vízhez alkalmazkodva mindenki úszó zsinórral horgászott, nimfákra, nedves legyekre és hallegyekre is volt kapás. Az alacsony, tiszta vízben több helyen is jól láthatóak voltak a halak, itt-ott csapatokba verődve álltak, csak éppen kapni nem volt kedvük. Másutt a tiszta víz pont azt mutatta meg, hogy nyomuk sem volt a halaknak. 

Számolva a vasárnapi esővel, valamint látva a szombati eredményeket, a verseny másnapján úgy határozott a mezőny és a szervezők, hogy a megszokott 3 órás fordulókra térünk vissza. Szerencsére az eső kicsit alábbhagyott az eredményhirdetésre és a földút sem ázott el annyira, hogy ne tudott volna minden kocsi kijutni az aszfaltig. Reméljük, hogy kellemesebb idő és gazdagabb fogás várja majd a versenyzőket két hét múlva, a következő fordulón. 

dobogósok.jpg

Malom csatorna fordulók: 1. Tölgyesi Levente, 2. Pálinger István, 3. Gellár Csaba.

Gratulálunk a győzteseknek! 

Köszönet jár mindenkinek, aki segített a szervezésben, különösen a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének a versenyhez nyújtott támogatásáért.