Egy reggeli rádióműsorban a magyar sportsikerekről beszélgettek.

A hallgatóságtól megkérdezték, hogy ki mit tart az elmúlt évek legszebb sportsikerének. Érkeztek az SMS-ek, kapcsolták a betelefonálókat, köztük egy hölgyet, aki a sok szép eredmény között a két évvel ezelőtti Horgász Világjátékokon elért kiemelkedő szereplésünket is megemlítette. Ez is azt bizonyítja, hogy érdemes azon dolgozni, hogy a horgászsport minél népszerűbb és ismertebb legyen.

1_ketevtavlata.jpg

Örömteli hír, hogy a tegnapi napon kezdetét vette a 2021-es versenyszezon. Várható volt, hogy a több hónapos kényszerpihenő, és bezártság után nagy lesz az érdeklődés az országos bajnokságok iránt. A meghirdetett több, mint 50 versenyre egy nap alatt 500 nevezés érkezett, többségben a feeder és method feeder szakágak selejtezőire, amelyek a legkorábban megrendezésre kerülnek. Sokan szeretnék magukat próbára tenni valamelyik versenyen, így több helyszín és időpont közül lehet választani. Egyik-másik már telt házas, de van még hely azok számára, akik úgy döntenek, hogy elindulnak valamelyik selejtezőn, vagy a többi szakágban kiírt bajnokságon. Ez az év sok tekintetben mérföldkő lehet a hazai horgász versenysport életében, hiszen ilyen sok versenyt még soha nem írt ki a MOHOSZ, nem beszélve arról, hogy mindezek mellett még az Ifjúsági Horgász Világbajnokság, a Feeder Free Style (method) Világbajnokság és – 50 év után újra – a Casting Világbajnokság házigazdái is lehetünk. Remélhető, hogy megnyílnak a határok a nemzeti válogatottjaink előtt, és az előző év kényszerszünet után, újból szép sikereket érhetnek el a magyar versenyzők nemzetközi szinten. 

2_ketevtavlata.jpg

Visszanézve a horgászsport legeredményesebb évére a feeder és női horgász válogatottunk aranyérme mellett a csónakos pergetők ezüstje is szépen csillogó emlék, amire most is jó érzéssel gondolhat vissza minden sportrajongó. Adjon ez inspirációt ahhoz, hogy minél többen lépjenek a horgász versenysport nehéz, de sikerek felé vezető útjára. Arra az útra, amit megkoronázhat egy világbajnoki szereplés, ami örök emlék marad. Sok sikert mindenkinek az idei versenyeken!

3_ketevtavlata.jpg