A XXVIII. Klubcsapat OB 14 klubcsapat részvételével vette kezdetét a Kaposvár melletti Deseda tavon. Az idő ragyogó, a halfogás parádés, és végre egy igazi matchbotos versenyre van kilátás!

 

XXVIII. Klubcsapat OB dobogó 4

3. forduló

A WalterLand–Daiwa csapat lett a bajnok! Természetesen ez nem volt azért ilyen egyszerű, hogy csak egy mondatban el lehessen intézni. Hatalmas küzdelem volt az utolsó fordulóban. A sorsolásnál szép párosok kerültek össze, sokszor pont a dobogóra vágyó csapatok versenyzői ültek sorban egymás mellett. ifj. Varga József szomszédja - az egyéniben végül legjobb versenyző - Veres Gábor (Matchfishing Szarvas) volt, aki rendkívül hosszú karbonszár antennás wagglerével már két egyest horgászott. Ott volt Nagy Bendek, aki jobbjára Csöregi Balázst, baljára ifj. Szénási Bélát kapta. Kökény József az A1-re sorsolt, ahol ugyan snecizni kellett, de mégis csak szélső hely! Walter Tamás egy hellyel ült balra tegnapi helyétől, kettőre tőle Ujszászi Richárd és még távolabb Horváth László. Volt is izgalom, a hátterek folyamatosan szállították az infókat. Az időjárás ugyan borongósabb volt, reggel az eső is szemerkélt, de a halak kapókedvét ez szerencsére pozitívan befolyásolta. A leghalasabb E szektorban többen is 20 kg fölé mentek. A mai napon a Timár mix Team hatalmasat hajrázott. Az utolsó fordulóban 15 pontot horgászott a csapat, ezzel megszerezték a dobogó harmadik fokát.

XXVIII. Klubcsapat OB dobogó 3

A mai napon nagyot hajrázó, és bronzérmes csapat a Timár mix

A COLMIC HUNGARY TEAM megtartotta pozícióját, és második lett a versenyen, míg a WalterLand–Daiwa csapata is élt a megszerzett előnnyel, és 5 pontal kevesebbet gyűjtve a ezüstérmes csapattól, megszerezte a klub történelmének első klubcsapatbajnoki címét.

XXVIII. Klubcsapat OB dobogó 1

COLMIC HUNGARY TEAM - ezüstös gárda

A vándorserlegre így a tavalyi bajnok MMX-Sensas Team neve után a WalterLand–Daiwa nevét véshetik fel. A bajnokság tétje volt a világbajnoksági kvalifikáció is. A MOHOSZ a FIPSed-nél azért lobbizik, hogy az idén elmaradt világbajnokság után jövőre hazánk, - mint a világranglista vezetője - két klubcsapattal képviseltethesse magát Bulgáriában. Erre komoly esély van, így nagyon bízunk abban, hogy az idei bajnok mellett, a tavalyi bajnok is utazhat a Klubcsapatok Világbajnokságára. 

XXVIII. Klubcsapat OB dobogó 5

A 2020 évi bajnok csapat: WalterLand–Daiwa

EREDMÉNYEK

FOTÓK

Ezzel a versennyel véget ért a MOHOSZ halfogó bajnokságainak sorozata, nagy örömünkre minden tervezett versenyt meg tudtunk rendezni, már csak a jövő heti III. Távdobó OB van hátra. Utána kezdődhet a jövő évi tervezés, de előtte még számot vetünk azzal, hogy mimindent történt ebben az évben. Lesz miről mesélni!

 

XXVIII. Klubcsapat OB 2.ford 22 

2. forduló

A mai napon még szebb eredmények születtek, mint tegnap. A matchbotok mellett az A szektorban fel kellett venni a snecizőt is, mert bő két óra múltán itt "behalt" a pálya. A B szektorban kitartottak a dévérek, a C-ben szintén előkrültek a rövid botok is. Ma pár szép ponty is horogra akadt, de sok nagytestű meglépett a bevágás után. A fogások zömét ma is a dévérek adták, a 30 dekás példányokból ma ifj. Varga József fogott ki több mint 21 kilót.

XXVIII. Klubcsapat OB 2.ford 2

Továbbra is az A és B szektor a legnehezebb, minden versenyző ezt a két szektort szeretné elkerülni. Itt ma is elég volt 7-8 kg a szektor győzelemhez, míg a C-D szektorokban 20 kiló fölé kellett menni az elsőségért, de az E szektorban is 17 kg -ot kellett fogni a biztos győzelemhez. A második fordulóban a WalterLand–Daiwa Team  tudott előző napi eredményén szépet javítani, így 10 ponttal elugrott a mezőnytől, 41 ponttal (25-16) vezetik a bajnokságot. A második helyen a COLMIC HUNGARY áll 51 ponttal (25-26), míg a harmadik pozícióból a tavalyi bajnok, az MMX–SENSAS Team 54 ponttal (27-27) várja a folytatást.

XXVIII. Klubcsapat OB 2.ford 15

A Matchfishing–Szarvas 56,5 ponttal és a Timár mix–Maver Team 58,5 ponttal szólhat még bele a dobogós helyek sorsába. Holnapra egy erős hidegfront várható erős széllel, esővel. Ha megérkezik, az biztosan próbára fogja tenni a mezőny tudását, és a halak kapókedvét is.

EREDMÉNYEK A 2. forduló után, és a 3. forduló szektorainak sorsolása

FOTÓK 

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 82

A szektorok egészen a 67-es útig húzódnak, hiszen szép mezőny gyűlt össze ezen az októberi hétvégén, hogy eldöntsék, melyik klubcsapat nyeri el idén a vándorserleget, és a jogot a jövő évi Klubcsapat VB-én történő indulásra. Ahogy mondani szokták, aki számít, az mind itt van. A reggeli sorsoláson minden menetrend szerint zajlott, a rács elfogadásával a sorsolás is zökkenőmentesen, a www.ranglista.mohosz.hu weboldalon akár élőben követhető volt. A 70 versenyző 5 szektorban küzdött meg ma egymással, és ez így lesz még további két napon, csak a szektorok résztvevői változhatnak, de még ez sem biztos, hiszen könnyen visszakerülhet valaki az előző napi helyére, ha a kapitánya ugyanabba a szektorba sorsolja vissza. A rajtnál szinte mindenki matchbottal indított, és ki is tartottak sokan végig ez mellett.

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 22

A rakós botoknak most kevés szerep jut, mert a halak nem nagyon akarnak kihúzódni a rakós távra. A matchbotokon fix és csúszó szerelékek egyaránt megtalálhatók, a meghorgászott távolság 25-30 méter körül lehet. A pontos etetés alapfeltétel, ezt csúzlival oldják meg a versenyzők. A 20 literes limitbe etetőanyag és föld fért bele, legtöbbször fele-fele arányban elosztva.

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 33

A föld sok helyen lösz és löszös agyag, vagy barna agyag keveréke, hiszen a snecik időnként zavaró tényezőivé válhatnak a horgászatnak. Miattuk sem lehet nagyon könnyű szerelékkel horgászni, sok helyen a nagy teherbírású slider úszók is előkerültek. Az élőanyag legfontosabb eleme az apró etetőszúnyog, a literes limitet többen is kihasználták a rubintszínű dévércsemegéből.

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 15

A pálya fő hala ugyanis a dévérkeszeg, ráadásul egész szép példányok is horogra akadnak. Hatvan-hetven darab megfogása már jó tíz kiló fölé lendíti a mérleg mutatóját. Az első forduló után a Matchfishing–Szarvas csapata áll az élen 23,5 ponttal, majd jönnek az üldözők, szorosan a nyomukban. 25-25 pontos a WalterLand–Daiwa éa a COLMIC HUNGARY TEAM is, de a tavalyi bajnok MMX–SENSAS is csak 27 pontot gyűjtött.

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 76

Izgalmas versenynek ígérkezik ez a bajnokság, az első forduló eredményeit nézve sok hallal, így ha valaki szeretne egy jó matchbotos dévéres versenyt élőben megnézni, akkor már indulhat is a Desedára, ahol még két fordulóban bírkózik egymással a mezőny.

XXVIII. Klubcsapat OB 1.ford 41

EREDMÉNYEK AZ 1. forduló után

FOTÓK