Az V. Method Feeder OB döntője Nagybajomban 80 versenyző részvételével vette kezdetét. Az elődöntőből hozott pontokhoz igyekszik mindenki minél kevesebbet hozzátenni, hogy megszerezhesse a bajnoki címet. Többen is esélyesek a bajnoki címre, de a pálya most nagyon szűken méri halait.

 

V.METHODOB DÖNTŐ 3.ford 50 

3. forduló

Éjszaka megérkezett egy viharzóna, ami közel 20 mm csapadékkal és viharos széllel frissítette fel az Ötös-Hárs vizét. Az oxigénben dúsabb vízben a halak is erőre kaptak, több szektorban is szép zsákmányokra tettek szert az ügyes versenyzők. Rendkívül kiélezett volt a mai forduló, különösen a dobogóra esélyes versenyzők között. Elmondhatjuk, hogy a harmadik forduló első és utolsó fél órájában dőlt el a bajnoki cím sorsa. Tormási Attila ma az eddigi eredményeket nézve a leghaltalanabb szektorba került, de az első fél órában fogott 4 kilónyi hala sokáig a szektora elejére repítette. Később azonban Frankó Zoltán és Bodzsár Norbert is feljöttek, így Attila már csak harmadik volt szektorában. Bakó Péternek ez lehetőség volt, hiszen Péter egyesre állt, így behozta lemaradását. A szektorában azonban Molnár Antal rákapcsolt, majd az utolsó fél órában fogott halaival maga mögé utasította Petit. Nagy Martin, aki szintén jó pozícióból várta a fordulót a 39-es helyen, abszolút a pálya szélén tudott élni a lehetőséggel, és nyerte szektorát, így a végeredmény alakulása váratlan fordulatot vett. Tormási Attila megőrizte vezető helyét, így személyében új Magyar Bajnokot avathattunk. A bajnokság második helyét végül Nagy Martin szerezte meg, míg Bakó Péter harmadik lett. 
A díjátadó ünnepségen Pirka Mátyás Nagybajom város polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Szabó János SOMOGYHESZ és a Nagybajom HE elnöke és Polyák Csaba method szövetségi kapitány adták át a díjakat a versenyzőknek.

V.MTHODOBDOBOGO

A bajnoksággal lezárult a 2020 évi Method Ranglista is, és kiegészülve a 2019-es ranglista alapján már válogatott kerettagságot szerzett versenyzőkkel, Polyák Csaba kapitány kihirdette a jövő évi válogatott keretet, amelyből kijelölheti - az OVHB jóváhagyását követően - azt a magyar csapatot, akik az I. Method Feeder Világbajnokságon Maconkán képviselhetik a hazai methodos társadalmat.

V.METHODOB DÖNTŐ 3.ford 25

Válogatott kerettagságot szereztek: Bakó Péter, Tormási Attila, Szabó Bence, Novák János, Papp Zoltán, Petrovics János, Petrovics Richárd, Tóth László, Nagy Martin, Kiss Péter, ifj. Sipos Gábor, Papp József, Kató József, Pető Gábor.

VÉGEREDMÉNY

METHOD RANGLISTA 2020.

VIDEÓ A DÍJÁTADÓRÓL

FOTÓK A VERSENYRŐL

V.METHODOB DÖNTŐ 2. 33 

2. forduló

A hajnali szél bizakodóvá tette a mezőnyt, bíztak abban, hogy az oxigénnal dúsuló vízben megjön a halak étvágya is, Végül nem így lett, maradt a rendkívüli türelmet és kitartást igénylő kiülősebb horgászat. A mai fordulóban már jobban alakultak a fogások, egyes kiemelt helyek szépen adták a halat. Különösen a 39-es hely, ahol a kíméleti terület mellől szépen lehetett fogni a pontyokat. Egyre finomodnak a szerelékek, pici horgok, pici csalik kerülnek elő, hogy a finnyásan táplálkozó halakat sikerüljön becsapni.

V.METHODOB DÖNTŐ 2. 46

V.METHODOB DÖNTŐ 2. 23

Egyes csapatok versenyzői szemlátomást rájöhettek valamire, hiszen versenyzőik több szektorban is jól teljesítenek. Az eredmények tükrében holnap a kiemelt helyek sorsa eldöntheti a végeredményt. A sorsoláson biztosan sokan fognak izgulni,  hogy mit dob nekik a szerencse asszonya. A második forduló után Tormási Attila áll az élen 6 ponttal, második helyen Bakó Péter 8 ponttal, és Bodzsár Norbert szintén 8 ponttal következik.

V.METHODOB DÖNTŐ 2. 35

V.METHODOB DÖNTŐ 2. 18

EREDMÉNYEK 2. forduló után

 

V.METHODOB DÖNTŐ 16

1. forduló

A tegnapi edzésnap már sejtette, hogy ez a mai forduló kevés halról fog szólni. Az edzés hetének elején még egész jól jött a hal, de ahogy telt az idő, úgy csökkentek a fogások. A kötelező edzésnapot sokan kapás nélkül úszták meg, volt is fejvakarás. Reggel Pirka Mátyás, Nagybajom város polgármestere köszöntötte a versenyzőket. Örömét fejezte ki, hogy az Ötös-Hárs-víztározó újból egy rangos verseny helyszíne lehet. A versenyzőknek egy kis ajándékcsomaggal is kedvekedett, amit ezúton is köszönünk. Szabó János a SOMOGYHESZ elnöke köszöntője után a technikai értekezleten a szabályok ismertetés után a versenybizottság végezte el a versenyzők helyett a sorsolást.

V.METHODOB DÖNTŐ 27

A kiemelt helyek figyelembe vételével mindenkinek sikerült megtalálnia a helyét, majd a limitellenőrzés után 10 órakkor csobbantak a kosarak. Az első óra után már lehetett látni, hogy ez a forduló nem a több száz kilós fogásokról fog szólni. Ennek ellenére az eredményeket ha megnézzük, akik az élen végeztek, azok valamit csak tudhatnak most a nagybajomi halak kényes ízléséről. Több távon folyt a horgászat, a legtöbben a tó felét jelölő bójákat célozták, bár fogtak azért a rövidebb távokon is. Sokan mentálisan nem tudják kezelni a nagyon gyenge halfogást, ebből vannak feszültségek is, de aki tudja, hogy vannak ilyen versenyek is, azok meg tudják oldalni a feladatot most is.

V.METHODOB DÖNTŐ 69

V.METHODOB DÖNTŐ 29

Szoros verseny lesz ez a bajnokság is. Ezen a versenyen kezdtük el teszteleni a MOHOSZ RANGLISTA új programját, amely élőben közvetíti a sorsolást és a mérlegelést. A www.ranglista.mohosz.hu oldalon 15 órakor kezdődő mérlegelést sok versenyző követte figyelemmel. Az eredmények az elődöntőből hozott pontokkal kalkulálva a következőképpen alakultak a mai napon:

V. METHOD FEEDER OB DÖNTŐ 1. forduló eredmények

V.METHODOB DÖNTŐ 38