A horgász céldobósport azaz a casting idei országos bajnokságának – hasonlóan az elmúlt évekhez – a  Mohosz agárdi üdülőháza melletti mező adott otthont. Az időjárás az előzetes félelmek ellenére inkább kényeztette, mint hátráltatta a kéttucatnyi versenyzőt.

 bajnok

A három kategóriában a kezdők, vagyis az ifjúsági korosztály, a haladók, tehát a már többedszer induló felnőttek, és az élversenyzők csoportjában zajlott a vetélkedés. Az utóbbiak öt versenyszámban, azaz öt tusában mérkőztek, míg a többiek három számban mérték össze céldobó tudásukat. A legismertebb ezek közül a hatalmas zöld céltáblára indított Arenberg céldobás. Emellett az úgynevezett skish-ben, a lemez korongokra irányított dobásokban és az egykezes távdobásban vetélkedett a mezőny.

cāldobs

A „profi” kategória versenyzőinek műlegyes céldobásban és legyes távdobásban is dobogóra kellett állniuk, hogy onnan suhintsák  a vizestálca - célba illetve akár 50 méteres távolságra a parányi műlegyet. Az eredményeket összesítve derült ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

MikĘ LszlĘ

A kezdők versenyét Mikó László nyerte Orgován Rolandot és Őry Benedeket megelőzve.  

skish

Kelemen Csaba

A felnőtt háromtusázók között Kelemen Csaba volt a legjobb Lazányi Károly és László Balázs előtt. Az öttusát, a legrutinosabbak versenyét ezúttal is a sokszoros világbajnok veteránok nyerték, maguk között találva a fiatalabb Antal Csabát aki már tavaly is dobogós volt. Az élen ezúttal Varga György végzett, helyet cserélve a tavalyi bajnok Földi Gáborral, aki most ezüstérmes lett, ismét bronzos Antal Csaba, a negyedik pedig a verseny korelnöke a 79 esztendős Slemmer Ferenc. Bővebb összefoglaló a Magyar Horgász novemberi számában.

FĒldi Varga Antal