Az LVII. Egyéni Országos Bajnokság negyven döntőbe jutott versenyzője már a hét elején megkezdte a felkészülést a döntőre, hiszen a bajnoki cím mellett a ranglista helyezés is rendkívül fontos azoknak, akik világversenyekre szeretnének kijutni.

LVII EOB DOBOGÓ 9 

VÉGEREDMÉNY

Nagyon izgalmas és a bajnokság döntőjéhez méltó küzdelemben dőlt el a bajnoki cím sorsa. A díjátadó ünnepségen dr. Szűcs Lajos a. MOHOSZ elnöke és Tóth János Tiszakécske város polgármestere köszöntötte a versenyzőket, és adták át a díjakat a dobogón végzett versenyzőknek. A Tiszakécske és környéke SHE Filyó Tamás elnöknek és csapatának köszönjük a pálya kialakításában és a verseny lebonyolításában nyújtott segítségét.

LVII EOB DOBOGÓ 4

A versenyen 16 ponttal, immár harmadik bajnoki címét megszerezve Szákovics Imre végzett az élen, és őrizheti egy évig a vándorserleget. Második helyen  bajnokság döntőjében három fordulón át vezető Nagy András végzett, aki mindössze egy ponttal csúszott le a dobogóról. Harmadikként Ambrus Tibor állhatott fel a dobogóra, 20 ponttal. A bajnoksággal lezárult a ranglista verseny is, amit ez évben - 2018, 2019 után - újból Szákovics Imre nyert meg. 

LVII EOB BAJNOK 4

Szénási Béla szövetségi kapitány a következő válogatott keretből hirdethet majd csapatot a jövő évi világ és Európa-bajnokságra.

Szákovics Imre, Csillag László, Nagy András, Kovács Gergely, Csöregi Balázs, Nagy Benedek, ifj. Katus Gyula, Magyar Gábor, Ambrus Tibor, Walter Tamás, Magyar Balázs, ifj. Varga József, Kökény József, Magyar Szilárd, Kaló Zoltán, Timár Szabolcs.

LVII. Egyéni OB végeredménye

MOHOSZ 2020-as ranglista

LVII EOB BAJNOK 1 1

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 52 

4. forduló

HIdeg az időjárás, be kellett öltöznie a versenyzőnek. A sorsolás a következő képpen alakult a minden eldöntő utolsó fordulóra:

Walter Tamás A 1 Csővári Tamás C 21
Csillag László A 2 Szákovics Imre C 22
Szénási Béla Ifj. A 3 Buczkó Krisztián C 23
Mezei Bence A 4 Kaló Zoltán C 24
Timár Szabolcs A 5 Kökény József C 25
Borda Zsolt A 6 Bajcsi András C 26
Ujszászi Richárd A 7 Vancsák Péter C 27
Papp József A 8 Bartos Dávid C 28
Bagdi Árpád Gyula Dr. A 9 Mészáros Gyula C 29
Csöregi Balázs A 10 Timár Gábor C 30
Halász-Szabó Imre B 11 Horváth László D 31
Magyar Balázs B 12 Nagy András D 32
Nagy Benedek Zsolt B 13 Ágoston Lajos D 33
Nagy Sándor B 14 Heimann József D 34
Pocsai Márk B 15 Magyar Gábor D 35
Ambrus Tibor B 16 Csomor Péter D 36
Jerabek Antal Ifj. B 17 Varga József ifj. D 37
Kassai Adrián B 18 Kovács Gergely D 38
Gyulai Ferenc B 19 Baruta Richárd D 39
Erdei Attila Csaba B 20 Katus Gyula Ifj. D 40

 

3. forduló 

Erős szél, lehűlés, eső. a nem várt, de érkező hidegfront próbára tette a mezőnyt. Nagyon nehéz volt a halfogás, a szeles időben kontroll alatt tartani a szereléket embert próbáló feladat volt.

Nagy András 3 pont előnnyel továbbra is az élen, majd Szákovics Imre és Nagy Benedek következnek15 illetve 18 ponttal. 

EREDMÉNYEK A 3. FORDULÓ UTÁN

LVII.EOB DÖNTŐ 2.ford 8

2. forduló

Az ígért hidegfront megérkezett. A halak is érezhették ezt, mert szerényebb fogásokkal kellett beérnie a versenyzőknek a mai napon. A matchbotok szerepe egyre jobban felértékelődik, holnapra komoly szelet és esőt jósolnak, gyanítom, hogy nem a rakósbotokkal fog kardozni a mezőny. Ma is vegyes zsákmányból állt össze a fogás, de a pontyok sínylették meg a legjobban a fronthatást. A balinok is előkerültek, bár kizárólag velük nem lehetett számolni. Harcsa, aranykárász is színesítette a fogásokat. Nagy András parádés horgászattal a mai nap után átvette a vezetést, Szákovics Imre és Horváth László követik a rangsorban. Tetemes előnyre azonban még nem tett szert senki, továbbra is nyitott a bajnoki cím sorsa.

EREDMÉNYEK 2. FORDULÓ UTÁN

ÉLŐ BEJELENTKEZÉS A 2. FORDULÓRÓL

LVII.EOB DÖNTŐ 2.ford 27

LVII.EOB DÖNTŐ 2.ford 15

 

Ahogy Ambrus Tibor, a MOHOSZ OHSZK Horgászsport Szakszövetségi Iroda vezetője mondta a megnyitón, a világ legkomolyabb versenye az LVII. Egyéni OB, hiszen jelen pillanatban hazánk válogatottja vezeti a FIPSed világranglistáját. Ebben a mezőnyben horgászni tehát akkor is érdem, ha valaki történetesen a negyvenedik helyen végez. A mezőny és a pálya is méltó egy döntőhöz, de akár egy világbajnoksághoz is. A Tiszakécske és környéke Sporthorgász Egyesület nagyon szép munkát végzett a pályán. Ott, ahol egy kiöblösödés miatt két hely méterekkel hátrébb került volna, ott két stéggel egyenesítették ki a part vonalát. A Tiszakécskei II. Holt-Tisza 6,8 hektáros vize dévéreket, kárászokat, pontyokat, balinokat rejt, legalábbis ezekre lehet alapozni a horgászatot. A limitet most szűkebbre szabta a versenybizottság, 12 liter etetőanyagból és 2 liter élőcsaliból kell gazdálkodni.

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 62

A limit csökkentést az indokolta, hogy a pályán nem sok, hanem kevés, de darabosabb halra kell horgászni, amik hamar eltelnének a sok etetőanyagtól. A fogások igazolták is ezt a döntést. A reggeli sorsoláson mindenki megjelent, az elődöntőben kiemelt helyen horgászók, és a ranglista első 12 helyezettje került kiemelésre. Utóbbiak hármassával lettek szétsorsolva a négy szektor között. Holnaptól már egyszerűbb lesz a helyzet, hiszen ma mindenki kihúzta azt a rácsot, ami végigkíséri a versenyen.

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 4

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 10

Az első fordulóban beigazolódtak a várakozások. Nem sok, de szép halakat kellett fogni. A szektor elejéhez 7-10 kgközötti zsákmányra volt szükség. Ebbe belefért minden. Horogra akadt ma dévérkeszeg, kárász, ponty, balin, süllő, de még harcsa is. A fő probléma a versenyen az, hogy nagyon finoman kell horgászni. Az üvegantennás úszók és a vékony gumik a top szettekben legalábbis erre utaltak. Ez persze nem is lenne baj, de közbennmindig akkor ugrik be egy jó hal, mikor nem a pontyos top szett van a kézben. Volt is halvesztés és idegtépő fárasztás, de néha azért a horgászok kerültek ki győztesen a küzdelemből. A rakós botok mellett ma sokan matcheztek is, vagy váltogatták a két technikát.

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 54

Az első forduló után, az elődöntőből hozott pontokkal és fogott súlyokkal gördül tovább a számolás, ami már most egy nagyon szoros, izgalmas döntő képét vetítik előre. Messze még a vége, így jóslásokba bocsátkozni felesleges, már csak azért is, mert az időjárás is tartogat még meglepetést. Szombatra lehűlés, eső várható. Remélem tévednek az időjósok!

LVII.EOB DÖNTŐ 1.ford 48

EREDMÉNYEK AZ 1. FORDULÓ UTÁN

ÉLŐ BEJELENTKEZÉS A VERSENYRŐL

FOTÓ GALÉRIA