A feeder bajnokság negyven döntőse Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi Holt-Körös partján kialakított versenypályán küzd ezen a hétvégén a magyar bajnoki címért és a ranglista pontokért. Mindkettő egyaránt értékes, hiszen a világ egyik legerősebb mezőnyében kell tudni bizonyítani.

 

X. FEEDEROB 4.ford dobogó 52

4. forduló

A rács mára összesorsolta rendesen a mezőnyt. Bodzsár Norbert az A1-es helyet kapta, az A6-ra az esélyes Bakó Péter ült. Ifj. Sipos Gábor szomszédja Walter Tamás lett, és a szektorát Döme Gábor zárta. Sivák Mátyás a D szektorban a 37-es helyre került, de a 40-esen, azaz a szélén Kocsis Lászkó kapott lehetőséget. Ritkán van ilyen, de most bejött a papírforma. A két szélen hozták az egy pontot az oda került versenyzők. Sivák Mátyás kettest horgászott, ahogyan Bakó Péter is, aki a szektor közepéről mindössze 5 dekagrammal "kapott ki" Norbitól. Kapott ki? Miket beszélek, hiszen 1-1–2–2 pontokat horgászott a döntőben, azaz az elődöntőből hozott 5 pontjával együtt 11 ponttal megnyerte a X. Feeder Országos Bajnokságot, és lett Magyar Bajnok! Ez bármerről is nézzük, bravúros teljesítmény. Bodzsár Norbert ezüstérem nem került veszélybe, a harmadik helyért voltak izgalmak, hiszen Sivák Mátyás kettest horgászott, míg ifj. Sipos Gábor ötöst. Sipos Gabi azonban meg tudta őrizni az egy pontnyi előnyt, (Ha Matyi egyest is horgászik, a fogott súllyal Sipi akkor is megcsípte volna a bronzérmet a bajnokságon.) A sorrend így a következőképpen alakult. Új Feeder Magyar Bajnokunkat Bakó Péternek hívják, második lett Bodzsár Norbert, harmadik ifj. Sipos Gábor. A versennyel a ranglista is frissítésre került. A 3 év eredményét figyelembe vevő ranglista versenyt ifj SIpos Gábor nyerte 152 ponttal. Nagy gratuláció a bajnokoknak!

X. FEEDEROB 4.ford dobogó 9

X. FEEDEROB 4.ford dobogó 37

Szénási Béla szövetségi kapitány kihirdette a 10 fős, 2020-as évi válogatott keretet. Válogatott kerettagságot szereztek:
ifj. Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Bakó Péter, Arató Soma, Walter Tamás, Bodzsár Norbert, Erdei Attila, Kocsis László, Szabó Tamás, Vidó Ferenc. A 2019-es évi válogatott keretből Végh Tamással egészül ki a keret. A kapitány ebből a keretből fogja a világbajnokságra utazó csapatot kihirdethetni. A névsort látva akár két ütőképes csapatot is ki tudnánk állítani, és ez hatalmas dolog, jól mutatja aazt, hogy milyen nagy dolog ebben a mezőnyben bajnokká válni. 

X. FEEDEROB 4.ford dobogó 22

X. FEEDER OB VÉGEREDMÉNYE

Ambrus Tibor a MOHOSZ OHSZK-Horgászsport Szakszövetségi Iroda nevében megköszönte a Körösvidéki HESZ dolgozóinak és Gyomaendrőd város polgármesterének Toldi Balázsnak azt a munkát, amivel segítették a bajnokság rendkívül színvonalas lebonyolítását.

Jövőre reméljük, hogy már a Magyar Csapatnak szurkolhatunk Franciaországban, a Feeder Világbajnokságon!

X. FEEDEROB 4.ford dobogó 3

 

X. FEEDEROB DÖNTŐ 3. 8

3. forduló

A mai fordulóban egy hatalmas busa sokkolta a mezőnyt. Sólyom László fogta a bőven 10 feletti jószágot, meg is lett a szektor egyes. Bakó Péternek rondított bele ezzel a busával az eredményébe, aki így "csak" kettest horgászott, de így is 9 ponttal vezeti a döntőt az ifjú horgász terminátor. ifj Sipos Gábor ma újból egyest horgászott, ő a második a rangsorban jelenleg 11 ponttal, harmadik helyen pedig Bodzsár Norbert áll, neki 13 pontja van. Két pontnyi különbségek, szóval nagy menet lesz a holnapi napon. A dobogóra szerintem esélyes még Sivák Mátyás is, de az biztos, hogy kemény menet vár még a mezőnyre.

X. FEEDEROB DÖNTŐ 3. 17

X. FEEDER OB EREDMÉNYEK 3. forduló után

X. FEEDEROB DÖNTŐ 3. 22

 

X. FEEDEROB DÖNTŐ 2. 4 1 

2. forduló

Pontyok, amur, kárász, keszeg, törpeharcsa. Ezek ma mind horogra akadtak. Kicsit mintha halasabb lett volna a pálya, legalábbis ma már egy szektor kivételével 14–15 kg feletti fogás kellett a szektor győzelmekhez. Bakó Péter, Bodzsár Norbert  ma is nyerte szektorát, ifj. Sipos Gábor kettest horgászott, így továbbra is ők állnak az élen 7–7 és 10 ponttal, majd 13 ponttal Arató Soma, 14 ponttal Sivák Mátyás következnek. Walter Tamás és Kéri Dominik 16–16 pontjával is ott van még a dobogó közelében, de Döme Gábor 17 pontja is még hozhat érmet.

X. FEEDEROB DÖNTŐ 2. 3 1

A további sorrend is szoros, és elég egyetlen rosszul végződő forduló az élen állóknak, hogy megváltozzon a sorrend. No persze nyílván nem véletlen az, hogy az élmezőny rendre egyeseket horgászik. Valamit ők nagyon eltaláltak. A dévéreket leszelektálni a törpékről úgy, hogy közben a beugró bónuszhalakat is meg tudják fogni.

X. FEEDEROB DÖNTŐ 2. 20

Ez lehet  siker kulcsa? A dobogón majd kifaggatjuk a bajnokot, de addig még hátra van két forduló! Az időjárás úgy tűnik nem fog nagyot változni, így ami eddig működött, nagy valószínűséggel ezután is fog, de a rács még tartogathat meglepetéseket. Holnap újabb izgalmas öt órás forduló vár a negyven fős mezőnyre.

X. FEEDER OB EREDMÉNYEK 2. forduló után 

X. FEEDEROB DÖNTŐ 2. 18

X.FEEDEROB DÖNTŐ 1.ford 61

1. forduló

A vendéglátó Körösvidéki HESZ gyönyörűen karbantartott és halasított pályával várta a döntősöket. A versenypálya fő halai a dévérkeszeg, kárász, ponty és a szinte mindenhol fellelhető törpeharcsa. A fröcskölve raboló balinok most nem jutnak szóhoz, bár dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke elmondta, hogy bizony rakósbotos versenyen a csúzlival lőtt csontira őket is be lehet állítani. Most azonban ilyen segédeszközt nem lehet használni, így a mezőny zöme is más utat választott. A limitellenőrzésnél szinte nem volt két egyformán összeállított limit. Ez vagy azt jelenti, hogy nem sikerült az edzésnapokon 100 %-ban megfejteni a pályát, vagy azt, hogy mindenki megérzéseire hagyatkozva valamelyik halfaj javára állította össze a megengedett mennyiséget.

X.FEEDEROB DÖNTŐ 1.ford 46

A nagy kérdés az, hogy vajon azok jártak-e a jó úton, akik a dévérkeszegekre helyezték a hangsúlyt, vagy azok, akik a pontyok felé billentették el a mérleg nyelvét. Ez utóbbiból ugyanis néhány hete 30 mázsa körüli mennyiség landolt a vízben, ami alaposan átrendezheti az erőviszonyokat. Az első fordulón szeles, kicsit hűvösebb időjárás fogadta a versenyzőket, és úgy tűnik, a keszegek fogása a biztosabb. A pontyok mint bónuszhalak jelentkeztek, de még süllő is horogra akadt, ami már-már állandó velejárója a feederes versenyeinknek. A ranglista első 12 helyén álló versenyzőket hármassával szórta szét a rács a négy szektorban, de melléjük még további 28 kiváló versenyző került, így egyetlen szektorban sincsen könnyű dolga senkinek.

X.FEEDEROB DÖNTŐ 1.ford 68

Komoly párharcok alakultak ki, a D szektorban Döme-Gábor-Walter Tamás-Siroki Dávid és Bodzsár Norbert kerültek egymás mellé, míg a B szektorban a tavalyi bajnok Arató Soma és a szintén dobogós Kocsis László és ifj. Sipos Gábor kerültek egymás mellé. A rács garantálja azt, hogy mindenkinek az esélye meglegyen arra, hogy kiemelt helyet kapjon, hiszen az elődöntőből nem csak a pontjaikat és a fogott súlyt hozták a versenyzők, de az ott már megkapott kiemelt helyeiket is.

Az első fordulóban 10 kg feletti fogások kellettek a jó eredményhez. A pontyok rohama ma még elmaradt, a fogások zömét a dévérkeszegek, kárászok tették ki. Az ifjúság jól indított, Bakó Péter, Bodzsár Norbert hozta a szektor győzelmet, a szélen horgásszó Gyalus István és a szektor közepéről ifj. Sipos Gábor horgászott még szépet. Nagyon izgalmas verseny lesz ez a döntő is, érdemes figyelni a híreket!

X. FEEDER OB DÖNTŐ EREDMÉNY 1. forduló után

118441076 3183685908395005 624408998116606708 n