Megjelent a Magyar Horgász júliusi száma, ízelítő a tartalomból:

Lovas Ferenc Üzennek-e már a töklevelek? 16

MAHOR2307_digital_Page_016.jpg
Reménnyel telve vártam a nyarat, mint ahogy a tavaszt is előtte. Hosszas, feszültséggel teli várakozás volt ez, folyton biztató jelek után kutatva, fürkészve a tavak és a csatornapartok lakóit, a füveket, a fákat. 
Timár Mix Feederbotok útvesztője 20

MAHOR2307_digital_Page_020.jpg
Egy horgászboltba belépve először az égig érő horgászbotok sokaságát pillantjuk meg. Nem egyszerű kiválasztani a megfelelő pálcát, főként ha testesebb halakra szeretnénk horgászni.
Sztahovits Péter Az apraja nagyja 26

MAHOR2307_digital_Page_026.jpg
Mindannyiunknak van egy olyan horgászcimborája, aki örömmel osztja meg fogásait, amíg mi húzzuk az igát. Nálam Tomi barátom tölti be eme nemes pozíciót. A hétköznap küldött halas fotók övön aluliak tudnak lenni. Pláne, ha az egész hetet szélcsend és verőfényes napsütés jellemzi, majd hétvégére front, eső, szél, áradás vagy bármi hasonló érkezik, ami miatt meghiúsul a peca.
Bokor Károly Nagy halas kalandok 36

MAHOR2307_digital_Page_036.jpg
Az idei esztendőben igazán nem lehet okom panaszra. Gyönyörű halakkal jutalmazott meg Fortuna istenasszony, lehet, hogy nem egészen véletlenül? Ugyanis néhány alkalommal nagyon szerettem volna kapitális ragadozóhalat fogni…
Energo Team RD legenda 40

MAHOR2307_digital_Page_040.jpg
A legtöbb pergetőhorgásznak biztosan lapul a dobozaiban egy-két olyan műcsali, amit eredményessége kapcsán különösen nagy tisztelet, bizalom övez. Akár egyedi darabról, akár tömeggyártott termékről van szó, mindig velünk van, még akkor is, ha nem akasztjuk fel a kapocsba, sőt gyakran már fel sem merjük kötni, nehogy véletlenül egy csúnya akadóban érjen véget páratlan karrierje. Van egy wobbler, ami már oly sok mindent megélt, hogy könyvet lehetne írni a vele kapcsolatos történetekről. Elérkezett az idő, hogy én is tovább fűzzem ezeket a legendákat...
Szarvas Zoltán A dunai harcsákról 44

MAHOR2307_digital_Page_044.jpg
Amikor 2010-ben áttettem a székhelyemet a Dunára, és időm nagy részében a nagy folyót vallattam, az első komoly meglepetést az igen jó harcsaállomány okozta. Nem feltétlenül a méretük, inkább a darabszámuk. Kiváló viszonyom a dunai harcsákkal azóta is tart.
HSSZI Három a magyar igazság, kettő a ráadás 52

MAHOR2307_digital_Page_054.jpg
2023. május 26–27. között Toul város mellett, a Mosel-folyón került megrendezésre a XV. Veterán, a V. Masters és a XXIV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. A Francia Sporthorgász Szövetség (FFPS) szervezésében lebonyolított világbajnokságon 22 nemzet 38 csapata mérette meg magát. A magyar nemzeti válogatottak tagjai sporttörténelmi sikert elérve mindhárom kategóriában csapatvilágbajnoki címet szereztek, ráadásul egyéni arany és ezüstéremnek is örülhettünk.