A FIPSed 2024. június 29-30-án, Hollandiában a Spannenburg városát kettéválasztó Prinses Margriet-csatornán rendezte meg a horgászok Európa-bajnokságát.

Tavaly hazánk volt a verseny házigazdája, így a Desedán szerzett szép emlékekkel felvértezve érkezett a magyar csapat (Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Csillag László, Horváth László, Katus Gyula, Nagy Benedek Zsolt, Magyar Balázs, Szákovics Imre versenyzők, Bajcsi András, Dósa Máté, Magyar Gábor, Szénási Szilviusz segítők) a csatorna partjára. A mély vizű, komoly hajóforgalmat lebonyolító vízen nagytestű dévérkeszegek voltak a célhalak, de a karikakeszegekről, bodorkákról sem volt szabad megfeledkezni. Egyedül az angolnákat, a süllőket és a csukákat kellett elkerülni, mivel ezeket nem értékelték. Összesítésben 101 ponttal a 8. helyen fejeztük be az Európa-bajnokságot. Ami nekünk a hajrában nem sikerült, az összejött a szlovák csapatnak, akik hatalmas hajrával 28 ponttal egészen a dobogó második fokáig jutottak. Ugyancsak szépet újrázott az angol csapat is, akik 30 pontjukkal a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az Európa-bajnoki trófeát 63 ponttal Franciaország válogatottja szerezte meg.

EB_2024_07.jpgIMG_7529.jpg

A francia csapat az utóbbi években nagyon szépen muzsikál, minden világversenyen komolyan kell velük számolni. A holland házigazdák nem tudtak élni a hazai pálya előnyével, végül a 12. helyen végeztek, de a legjobb versenyzőjük, Ansing Ramon 3 ponttal egyéni Európa-bajnok lett (Ramon a feedercsapattal is bezsebelt már korábban pár aranyat és ezüstöt, azon kevesek egyike, aki feeder és úszós szakágban is több FIPSed érem birtokosa). A második helyen a litván Rytis Bitinas (5 pont), a harmadik helyen a 6 pontos, francia Jérémy Perrin végzett.