Lezajlott a Freestyle Rakós Botos Országos Bajnokság utolsó idei elődöntője. 

A Székesfehérvár mellett található Hajnal-tó kiváló halállománnyal bír, az ilyen fajta horgászathoz. Ponty, amur és kárász alkotják a halállomány zömét, ami tökéletes a szakág versenyein. 

P1220988.jpg

Az elsői napon percről percre változott az időjárás. Hol a megszakítás veszélye fenyegette a fordulót, hol a napsütés tikkasztotta a versenyzőket. A pontyok nem a megszokott aktivitással érdeklődtek a felkínált csalik iránt, de a pálya egyes részein szokatlanul nagy számban akadtak horogra termetes amurok. A nehéz horgászat miatt másnap komoly küzdelem volt várható a középdöntős helyekért.

P1220959.jpg

Persze a Hajnal-tó lakói ekkor sem könnyítették meg a nyomukba eredő 30 rakós botos versenyző dolgát. A halak eloszlása sem változott. Az A szektorban meghatározóak voltak a termetes amurok és pontyok. A B szektorban még úszkált pár szép hal, de a szektor megnyeréséhez, nem volt szükség rájuk. A C szektor már inkább a melós halgyűjtögetésről szólt.

P1220890.jpg

Gábeli Péter két magabiztos szektorelsőséggel nyerte az elődöntőt, Baruta Richárd Roland második lett, Bíró Csaba Attila pedig a harmadik helyen végzett.