A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) szervezésében és a MOHOSZ kiemelt támogatásával vasárnap kezdődött meg és pénteken (június 21-én) zárul Magyarország legrégebbi folyamatos megrendezésű nemzetközi bojlis horgászversenye, a XX. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXV. Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa.

A 118 órás versenyen hagyományosan 33 háromfős csapat vesz részt, akiket a több tucat jelentkezőből az eddig elért eredményeik alapján a szervezők választanak ki. 

DJI_0811hdr.jpg

A legendás versenyen eddig 26 ország 936 csapata szerepelt, most Magyarországon túl Románia, Ausztria, Szerbia, Anglia, Lengyelország, Ukrajna, valamint Bulgária képviselteti magát a rendkívül erős mezőnyben, ahol összesen 18 korábbi bajnokot is megtalálhatunk. Nagy örömünkre újra itt versenyez Micula Péter (The One 1.) ötszörös EPBC bajnok, Kovács Zoltán (SBS SziKo Team) háromszoros EPBC és egyszeres MMBC bajnok, valamint Nitu Ion (Tata Nitu Carp Team) háromszoros EPBC bajnok is.

Az idei megmérettetés rendkívül érdekesen indult, ugyanis a tavaly 1345 kg-os fogással győztes román Dudi Baits csapata ebben az évben szintén az I. szigetre húzott, ám már 38 óra után (!) 1102 kg-ot fogtak, ezáltal jelenleg „fényévvel” vezetik a mezőnyt. A versenyről a BSHE közösségi felületein folyamatos tájékoztatást ad élő bejelentkezésekkel és minden este 20 óra magasságában összefoglalóval.

A végeredményről majd külön is beszámolunk!

maconka_csapatok.jpg