2024. május 5-én Kaposváron a Deseda-tavon rendezték az országos bajnokság második elődöntőjét.

2024-től új időszámítás kezdődött a csónakos pergető szakágban. Nem csupán azért, mert a ranglistarendszer élesedésével a nemzeti válogatottat 3 év teljesítménye alapján állíthatja össze a kapitány, de azért is, mert a ranglistáról egyenes ágon bejutó 40 csapat mellett a középdöntő és a döntő kiegészül a négy elődöntőről bejutó újonccsapatokkal is.

További nagy újítás, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség támogatása mellett, a Team Hungary támogatóknak lehetősége van az elődöntőket külön díjazással még vonzóbbá tenni a versenyzők számára. A Deseda-tavon megrendezett második elődöntő fő támogatója a Westin magyarországi forgalmazója, a Fahal Kft., amely az első helyezettnek 300 000 Ft, a másodiknak 200 000 Ft, a harmadik helyezettnek pedig 100 000 Ft értékű vásárlási utalványt ajánlott fel.

deseda_114.jpg

A nyárias idő ezen a vízen is előrébb hozta a halak ívási idejét, a partszélen küszöktől locsogott a víz, ami – a klasszikus mederhorgászat mellett – jó lehetőséget nyújtott a partdobálós, csorgós pergetéshez. A tó ezen a napon is megmutatta, hogy milyen gyönyörű süllő- és harcsaállománnyal rendelkezik.

Tóth Csaba Csongor és Tóth Bendegúz Márton (Savage Team) fantasztikus teljesítménnyel, rendkívül magabiztosan állhattak fel a dobogó legfelső fokára 52 970 ponttal. A második és harmadik helyért nagyon szoros küzdelem alakult ki, ám a legvégén Molnár Krisztián Árpádnak és Takács Róbertnek (Belvárosi Nyavalyások) 34 819 ponttal sikerült a dobogó második fokát elhódítani. Egy kicsit lemaradva Szarka-Kovács Tamás és Szilágyi Zoltán (Fishing Republic Team) az első fordulót követően 24 581 ponttal ismét dobogóra állhatott.

deseda_111.jpg

A verseny nem jöhetett volna létre a Kaposvári Sporthorgász Egyesület nélkül, akik a helyszínt biztosították és profi hozzáállásukkal a verseny színvonalát.

Eredmények:
https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=983