Nyári meleggel kezdődött és orkánerejű széllel ért véget a megújult csónakos pergető országos bajnokság első elődöntője 2024. 04. 28-án a Lupa-tavon.

Az idei évtől négy elődöntő kerül megrendezésre a középdöntő előtt. Ezekből a selejtezős versenyfordulókból 80 versenyző kerülhet a középdöntőbe a ranglista legjobb 40 helyezettje mellé. Az elődöntők szponzorok által támogatott versenyek, az első elődöntő főtámogatója a Garmin Magyarország, amely az első helyezettnek 300 000 Ft, a másodiknak 200 000 Ft, a harmadik helyezettnek pedig 100 000 Ft értékű vásárlási utalványt ajánlott fel.

A Lupa-tó jellegzetessége, hogy a 3-8 méteres vízben több méter magas hínármezők borítják a tó szinte teljes aljzatát, ami igazi kihívás minden pergetőhorgász számára. A kezdeti aggályokat gyorsan eloszlatták a sügérek, több csapat is igen szép számmal fogta a csíkos hátú ragadozókat. Az edzésnapok alapján a csukákra vagy a sügérekre épülő horgászat tűnt kifizetődőnek, esetleg a kettő együtt. Előbbi sokkal kockázatosabb, utóbbi kiegyensúlyozottabb eredménnyel kecsegtetett.

A versenyen a Fishing Republic Team (Szilágyi Zoltán és Szarka-Kovács Tamás) 70 sügért tudott ideiglenesen a csónakba emelni, ami 41 040 pontot ért. Ezzel esélyt sem adva ellenfeleiknek megszerezték az első helyet. Második helyen végzett vegyes csuka- és sügérhorgászattal 13 472 pontot szerezve az Illex/Gunki csapata (Dancsosi Miklós és Hutka Matej). A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a második legjobb sügéres csapat, a Csatora Pergetők (Kiss Tibor és Szabó Attila) állhattak fel, 24 sügérrel 13131 pontot szerezve.

A verseny nem jöhetett volna létre a Lupa THK Egyesület nélkül, akik a helyszínt biztosították és profi hozzáállásukkal emelték a verseny színvonalát.

Eredmények:
https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=958

XXIV csonakos ob 1 2