2023. november 25–26-án Győrben, az MMX-tavon rendkívül hideg, néha havazással tarkított kellemetlen időjárásban 32 versenyző küzdött meg a magyar bajnoki címért és az értékes ranglistapontokért.

A két fordulóban megrendezett döntőn 15 perces párviadalok formájában a tó minden szegletét körbehorgászták a versenyzők, és minden etapban más-más ellenféllel párbajoztak. Az összes szakág közül itt van a legkisebb szerepe a szerencsének, a jó sorsolásnak, hiszen a mezőny végig mozgásban van, a fordulók alatt etapról etapra vándorolva mindig máshol és mással kell megküzdeni. A verseny során a tóba telepített pisztrángokat kell megfogni pergetőmódszerrel, „hard” azaz kemény műcsalikkal. Ezek közül az apró wobblerek, körforgó villantók vagy fém kanalak jöhetnek szóba.

Az időjárás viszontagságain túl a pisztrángok inaktivitása is feladta a leckét a versenyzőknek. Plank Zoltánon azonban sem a hideg, sem a halak étvágytalansága nem tudott kifogni, így immár kétszeres magyar bajnokként emelhette magasba a vándorserleget a III. Trout Area Világbajnokságon is eredményesen szereplő versenyző. Szarka-Kovács Tamás egy nagyon jó csaliválasztásnak is köszönhetően hatalmasat hajrázva megszerezte az ezüstérmet, míg Rohrbeck Rudolf a harmadik helynek örülhetett. Egy nagyon nehéz versennyel zárult a hazai országos bajnokságok sorozata. Jövőre egy új versenyévad következik, addig itt a lehetőség a pihenésre, készülődésre, tervezgetésre. Köszönjük minden horgászsport iránt érdeklődő pecás egész éves figyelmét!
Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=901

III trout area donto 4