2023. szeptember 9–10-én Spanyolországban, Zaragoza tartományban Fayón és Mequinenza települések mellett, az Ebro folyó felduzzasztott szakaszán rendezte meg a FIPSed a LXIX. Nemzetek Világbajnokságát. 

A magyar csapat (Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Csillag László, Csöregi Balázs, Kaló Zoltán, Nagy Benedek Zsolt, Magyar Gábor, Walter Tamás versenyzők, Bajcsi András Gergely, Nagy András, ifj. Szénási Béla, Szénási Szilviusz, Horváth László, Magyar Balázs segítők) már hétfőn megkezdte az ismerkedést a versenypályával. Hosszú évek után most igazi halbőségnek örvendezhetett a mezőnyt.

69._Nemzetek_VB_edzés3_-_15.jpg

Karikakeszegeket, küszöket, szép kárászokat, pontyokat, harcsákat kellett fogni, a szektorgyőzelemhez akár 30 kg-ot meghaladó tömegben. A magyar csapat a kilencedik helyen zárta a világbajnokságot, ami elmaradt az előzetes várakozásoktól, de a 23 csapatot felvonultató világbajnokságon osztott szektorok híján sajnos született néhány magas pontszám, amit nem sikerült a második fordulóban sem kijavítani.

IMG_20230910_212558.jpg

A világbajnokságot ismét Szerbia nyerte, megvédve ezzel a 2022-ben szerzett világbajnoki címét, második helyen az angol válogatott, míg a harmadik helyen a francia csapat végzett. Az egyéni világbajnoki címet a spanyol Estevez Martinez szerezte meg, az ezüstérmet az angol James Dent, a bronzérmet csapattársa, Sean Ashby nyakába akasztották. A legeredményesebb magyar versenyző Walter Tamás volt, aki az egyéni rangsorban a tizedik helyen végzett

.20230910205130_IMG_3012.jpg