XXI. Veterán, XVII. Mozgáskorlátozott, VII. Masters Országos Bajnokság  2023. 06. 29 –07.02. Győr, Rába folyó

Rendkívül gyors és zavaros víz fogadta az edzésnapokra érkező versenyzőket. Az első versenynapra elfogadható szintre, 20 köbméter/másodpercre csökkent a sebesség és a tisztulási folyamat is elindult.

A fogások zömét a karikakeszeg adta (50-500 g), néhány dévér, bagolykeszeg, márna színesítette a palettát, de a legjobban a kis testű (300-1000 g) szürkeharcsák szóltak bele az eredmények alakulásába. A módszer szinte kivétel nélkül rakós bot 10-11,5 m hosszban. Néhány versenyző a minirakóssal és a partszéli horgászattal próbálkozott, de ezek csak az edzésnapokon működtek.

Fantasztikus izgalmakat és nem várt keresztbeveréseket hozott a bajnokságok negyedik fordulója. A meglassult Rába elvette a keszegfélék kapókedvét. A jó szektoreredményhez szükség volt bónuszhalakra is. 

 mozgk_DSC6364.jpg

A mozgáskorlátozott kategóriában Szendrei Attila lett a bajnok, az ezüstérem Csala Tibor, a bronz Jámbor János nyakába került.

vet_DSC6369.jpg 

A veterán kategória győztese ismét Timár Gábor lett, őt követte Varga József és Holler László.

mast_DSC6385.jpg 

A masters kategóriában Erdei Attila a gyűrűs botnak is köszönhette az aranyérmet. A második Heimann József a harmadik Malavolti Andrea lett.