MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Horgásztábor összefogással

A Cormoran és a Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesületek július 11–13. között immár harmadik alkalommal tartották meg közös nyári horgásztáborukat a rakamazi Nagy-Morotván. A rendezvényen 45 általános iskolás gyerek vett részt, Rakamaz és Nyírtelek vonzáskörzetéből. Az esemény különlegessége, hogy a Nyírteleki STE nem rendelkezik horgászvízzel, mégis horgásztábort tud szervezni, ha a megye horgászegyesületei szorosabbra fűzik kapcsolataikat. Újdonság volt, hogy egy harmadik horgászegyesületet is bevontunk a programba, hiszen a második napi kiránduláson a helyi horgászegyesület segítségével Tiszalöki Kenyérgyári holtágon horgászhattunk.

3.JPG
Az első nap délelőttjén a horgászat elméleti ismereteivel és gyakorlati fogásaival kis csoportokban ismerkedtek a gyerekek. A korcsoportonként összeállt csapatok életkoruknak és felkészültségüknek megfelelő feladatokat kaptak. A különböző horgászmódszereket egy akvárium és mini horgászkészségek segítségével mutattuk be, de volt horogkötés, halfelismerés, dobógyakorlatok, úszós készség összeállítása és csónakázás is. Délután már horgászatunk, de itt is komoly feladat várt a tábor tíz segítőjére. Volt gubanc, szakadás, faágra akadt úszó, de a problémák elhárítása is a felkészítés részét képezték. A víz szélében lévő naphalak, keszegek, küszök, de kárászok is szép számmal kerültek horogra.

5.JPG
A második napon autóbusszal Tiszalökre látogattunk, ahol felkerestük a Tiszalöki Vízerőművet. Szakképzett idegenvezető bemutatta az erőmű építésének körülményeit, a vízlépcső és az erőmű szerkezetét, működését. Ez az érdekes és látványos program nemcsak a kisdiákokat, de a csoport felnőtt tagjait is lenyűgözte. A délelőtt folyamán felkerestük a közeli holtágat, ahol a helyi horgászegyesület tagjai és a halak is szívélyesen fogadtak. Fogtunk is halat szép számmal, volt mit mesélni a buszon hazafelé. Az ebédet már újra Rakamazon fogyasztottuk el, és az iskolában maradva játékos vetélkedőkkel, rajzolással és casting dobógyakorlatokkal töltöttük a nap hátralévő részét.
Harmadik nap a gyermekek életkorának megfelelő tesztlapokkal felmértük elméleti felkészültségüket, a dobógyakorlatokban és a szerelési feladatokban megszerzett készségüket. Az eredmények minden várakozásunkat felülmúlták. A szünetekben a focivilágbajnoksághoz csatlakozva tizenegyesrúgó versennyel, dekázási és egyéb vetélkedőkkel színesítettük a programot. A nap várva várt eseménye a délutáni horgászverseny volt, amelyre sokan már hetek óta készültek. A verseny azt mutatta, hogy a spiccbotos horgászatban nem a szerencse játssza a főszerepet, hiszen azok nyerték a versenyt, akik a legtöbb időt szánják a halfogás gyakorlására.
Elért eredmények:
Rakamazi „Kicsik”: 1. Kornis Kornél 47 pont 2. Lipták Levente 42 pont  3. Pirint Gergő 31 pont

Rakamazi „Nagyok”: 1. Dankó Bence 70 pont 2. Borbély Márk 61 pont 3. Erdős Szabolcs 56 pont

Nyírteleki „Kicsik”: 1. Marcsek Emma 75 pont 2. Horváth Jázmin 43 pont 3. Jedenák Dominik 43 pont

Nyírteleki „Nagyok”:  1. Papp Martin 53 pont 2. Kozák Zoltán 39 pont 3. Szarka József 25 pont

31.JPG

A színvonalas verseny végén minden táborlakó kapott emléklapot és kisebb ajándéktárgyat, a helyezettek és az ügyességi játékok győztesei pedig külön jutalmat vehettek át. A díjakat és a jutalmakat Borbély Mihály a Cormoran STE elnöke adta át.

1.JPG
A MOHOSZ országos pályázatának, a megyei horgászszövetség támogatásának és a horgászegyesületek lelkes tagjai munkájának köszönhetően az ingyenes horgásztábor egy életre szóló élményt jelentett a gyerekeknek.

Banner 468 x 60 px