MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Horgászat az Erzsébet-táborban

Felejthetetlen napot töltöttek a rakamazi Erzsébet-tábor résztvevői a Nagy-Morotva vízpartján. A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület által szervezett „Horgásznap” a természetről, a játékról és persze a horgászatról szólt.

ET3.JPG
A rendezvényt Bodnár László polgármester nyitotta meg, aki később maga is segített a kicsiknek a halfogásban. A 101 fős gyerekcsapat egy percig sem unatkozott, így a mobiltelefonok is a táskákban pihenhettek. A jövő nagy horgászai kiscsoportokban ismerkedtek hazánk halaival, amihez a Horgász-suliban használt halas memóriajáték nagy segítséget nyújtott. A horgászat számtalan módszerének bemutatását Molnár István, a horgászegyesület alelnöke egy berendezett akvárium és mini horgászkészségek alkalmazásával tette látványossá.Így a gyerekek betekinthettek a horgászat legtöbbször láthatatlan világába.

ET13.JPG

A célba dobást gyakorló helyen az etetést és a horog célba juttatását egymással versengve próbálták a kisdiákok. A legnagyobb várakozás a spiccbotos horgászatot előzte meg. Volt, aki a csontitól tartott és volt, aki először a halat se merte megfogni, aztán a versenyláz minden félelmet elmosott. A halak mintha érezték volna, hogy milyen fontos és meghatározó az első horgász sikerélmény megszerzése a gyerekeknek, kapást kapás követett. Pillanatonként harsant fel a „Halat fogtam!” rikoltás, és jött a közös fotó, a három kívánság és a halacskák kíméletes visszahelyezése természetes közegükbe. A kicsik fogtak keszeget, szépséges naphalat, de gyermekpróbáló nagyobb kárászt is. A tábor végén csillogó szemekkel mesélték horgászélményeiket – és ki tudja, talán az esti álmok is új irányt vettek.

ET4 (2).JPG

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a tábort irányító és a rendezvényt segítő tanárnőknek, a horgászatot vezető rutinos horgászoknak.

Banner 468 x 60 px