MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

MHK nyereményjáték - A MOHOSZ közleménye

Egy Komárom-Esztergom megyei horgász karácsonyfája alá került a Magyar Horgászkártya nyereményjáték fődíja, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű

2019. január 1-jétől már élesben indul a plasztik Magyar Horgászkártya, így a papíralapú horgász igazolvány nem lesz használható. 

MOHOSZ Nyeremenysorsolas 201812-stamped.jpg

 A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a horgász regisztráció ösztönzésére és kiemelten a Magyar Horgászkártya igénylésére irányuló nyereményjátékán Blahó László ászári horgász nyerte a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet, a kétszemélyes floridai horgászüdülésnek pedig Pest megyében, Kiskunlacházán örülhettek. Az újabb felajánlásoknak is köszönhetően a közjegyző jelentétében megtartott nyereményjáték-sorsoláson - a nyereményadót is tartalmazóan - végül összesen több, mint bruttó 20 millió forint értékben 103 nyereményt sorsoltak ki. Az így lezárt opcionális regisztrációs időszakot követően az Országgyűlés döntésének köszönhetően 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelező válik az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára. A sikeres előregisztrációs folyamatnak köszönhetően a mai napig több, mint 185.000 horgász regisztrált és 163.500 fő már meg is igényelte a horgászkártyáját. 

A MOHOSZ 2018. szeptemberében indított nyereményjátékot a 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrálók és díjbefizetők számáraazzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére. A hivatalos, közjegyző jelenlétében tartott nyereménysorsolás eredményeképpen nyereményjáték egyik fődíját, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, míg a kétszemélyes floridai horgászüdülést Maláta József kiskunlacházi horgász családjában kerülhet a karácsonyfa alá. A fődíjak mellett még gazdára talált a többi között 3 európai és 5 belföldi horgásztúra, 5 nagyértékű telekommunikációs eszköz, 10 db jelentős összegű horgászcikk vásárlásiutalvány és 25 db 2019. évi országos területi horgászjegy is.   

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a most kialakított törvényi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően - a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében - már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt. 

A MOHOSZ jelentős eredményként értékeli, hogy az előzetes regisztrációs időszakban a terveket is meghaladóan több, mint 185.000 horgásztárs végezte el már a regisztrációt, amit a horgászszövetség ezúton is köszön aktív tagjainak. Az első horgászkártyákat november végén már át is vehették a legkorábban regisztrálók. A kártyák gyártása és postázása heti 20.000 db-os mennyiségben folyamatos, így rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját. Tekintettel arra, hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján a legtöbben február hónapban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb januárban végezze el a horgász regisztrációt akár online, akár személyesen. Fontos közlendő, hogy mindazok, akik már sikeresen regisztráltak és így rendelkeznek a horgász nyilvántartásba vételt igazoló azonosító (regisztrációs) számmal, azonban még nem kapták meg horgászkártyájukat, ők is kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyet.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket. 

Áldott Karácsonyt és Boldog Ünnepeket kívánunk minden Horgásztársnak, együttműködő Partnerünknek és Családjaiknak!

MOHOSZ Elnöksége

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

 

További információ:   

A nyertesek névsorának részletes listája hamarosan!

Banner 468 x 60 px