Előnevelt csukák érkeztek a Dunába Neszmélynél és Tátnál

A Komárom-Esztergom Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége a napokban 15 000 előnevelt csukát helyezett ki a neszmélyi és a táti Duna-ágakba.Schmidt-Kovács Bence, a KEMHESZ szakmai igazgatója elmondta, a kis csukák a legjobbkor érkeztek új élőhelyükre, ugyanis a vizekben már megtalálható a számukra nagyon fontos keszeg és küszfélék lárvája, valamint a szúnyoglárva, így jó eséllyel megmaradnak az ivadékok.
Az előnevelt halakat 20-30 darabonként helyezték ki a búvóhelyekre, az esetleges kannibalizmus elkerülése érdekében egymástól jelentős távolságra. A megyei horgászszövetség fontosnak tartja biodiverzitást, így minél változatosabb faunát helyez ki az általuk kezelt vizekbe. A telepítéstől azt várják, hogy a most kihelyezett állomány tíz százaléka felnő és maradandó élményekkel ajándékozza meg a csukára horgászókat.
KEMHESZ csuka

Kapitális harcsafogás a környei tavon

Rekordméretű harcsát, egy 75 kilós példányt fogott a napokban a környei tavon Jeszenovics Mihály. A halóriás hossza meghaladta a két métert, így a horgász megdöntötte a falubeli rekordot és nagy valószínűséggel az országos fogási listán is előkelő helyet szerzett – tették közzé a település honlapján.Jeszenovics Mihály természetesen célzottan harcsázni indult stupekos szerelékével a nádfal elé, és ahogy fogalmazott, a hal „intenzív kapással jelentkezett be”. A fárasztás laikusok számára rövid ideig, 25 percig tartott, ezzel meg is birkózott egyedül, a kiemeléshez azonban már elkélt a horgásztárs, Kiss Mihály segítsége.A környei horgász életében nem ez az első termetes harcsa, 6-7 évvel ezelőtt egy másik tavon egy 65 kilós, 2 méter 8 centis példányt fogott ki.
KEMHESZ Harcsa

Felújíthatják a kecskédi horgásztanyát

A Kecskédi Horgász Egyesület LEADER pályázaton 6,5 millió forintot nyert turisztikai szolgáltatások támogatására, amelyből felújíthatják az egyesület horgásztanyáját – mondta el az egyesület elnöke.Tomayer Béla hozzátette, a felújítás mellett bővíteni is szeretnék az 1996-ban elkészült faházat. A Kecskédi Horgász Egyesületnek 107 tagja van, horgásztavuk négyhektáros. A tópartot pihenőövezetté alakították, kiülőkkel, tűzrakó helyekkel. A környezet a falu kényelmét is szolgálja, sokan kerékpároznak, futnak, piknikeznek a parton.A tóba nemrég 10 mázsa, két kiló feletti pontyot és 90 kiló sügért telepítettek. Az innen kifogott legnagyobb hal rekordját egy 33 kilós busa tartja, de ez faj már nem él a tóban. A most fogható halfajok közül egy 32 kilós harcsa volt a legnagyobb.

KEMHESZ Haz